Ponta: Romania "duce cateva razboaie in acelasi timp". Care crede premierul ca este principala arma a rusilor

Ultima actualizare: 14-05-2015 06:55
Victor Ponta cu vesta antiglont in Afganistan

Prezent la Summitul Regional de Securitate Ciberneticaorganizat de institutii guvernamentale din Romania si Statele Unite, premierul a vorbit despre pericolele care ameninta Romania.

In aceasta regiune complicata, in care Romania reprezinta un bastion de securitate, de stabilitate, de predictibilitate, avem cateva razboaie pe care le ducem in acelasi timp”, a spus Victor Ponta. Prim-ministrul a explicat la ce se refera: „Din fericire, nu razboaie conventionale, asa cum din pacate se intampla in estul Ucrainei si in alte zone, dar razboaie la fel de dificile. Avem, in primul rand, un razboi pe energie si spuneam de multe ori ca principala arma a Federatiei Ruse in acest razboi nu o reprezinta avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezinta gazul si energia cu care pot santaja regiunea si Europa", a afirmat Ponta la Summitul Regional de Securitate Cibernetica.

In legatura cu securitatea cibernetica, prim-ministrul afirma ca suntem constantat atacati pe Internet. "In fiecare minut, in fiecare secunda exista atacuri asupra sistemelor de date, asupra sistemelor tehnologice avansate, de comunicatii pe care niste oameni, pe care nu ii vedeti niciodata la televizor, despre care nu se scrie in presa, dar care exista (...) si reusesc sa le blocheze, oferindu-ne noua capacitatea de a folosi si internetul, si televiziunea, si sistemul de control al transporturilor aeriene si feroviare", a sustinut Ponta.

Premierul ne da insa si vesti bune: americanii ne ajuta in acest razboi online. "Sansa pe care o avem de a colabora si de a fi impreuna cu liderul mondial, si anume guvernul SUA, companiile din SUA, este o sansa uriasa pe care vrem sa o folosim la maximum. Ii asigur pe toti cei prezenti ca impreuna Statele Unite ale Americii — Romania (...) putem sa construim o lume mai sigura si un cadru in care dezvoltarea noastra de securitate, dar si economica sa nu traiasca in fiecare secunda sub amenintarea, sub pericolul unui atac cibernetic", a declarat Ponta.

Citeste si: SRI afirma ca Romania a fost tinta mai multor atacuri cibernetice. Hackerii au afisat mesaje islamiste pe site-urile unor institutii

Summitul Regional de Securitate Cibernetica este organizat de Ministerul pentru Societatea Informationala, Departamentul Comertului al SUA si Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti si are loc la Palatul Parlamentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO