Pompierii din Capitală au participat la un exercițiu. Sfaturile care pot salva vieți
Numărul intervenţiilor de salvare la înălţime ale pompierilor din Capitală a crescut în ultimii ani. Militarii au participat vineri la un exerciţiu şi au oferit sfaturi pentru situaţiile limită.
Oameni blocaţi în apartamente, muncitori care se dezechilibrează de la înălţime, femei care se încumetă să spele geamurile pe exterior sau oameni care cad de la balcon.
Acestea sunt câteva dintre cele mai întâlnire cazuri în care pompierii intervin la înălţime. Până când salvatorii ajung la faţa locului, trec minute vitale în care cei din jur trebuie să acţioneze corect.
Doar cei care sunt siguri că au forţa necesară să ridice o persoană ar trebui să acţioneze, spun pompierii.
În cazul unui accident de muncă, pe un şantier de construcţii, colegii ar trebui să intervină, însă cu prudenţă şi numai doar dacă au echipament specializat de asigurare la înălţime, spun pompierii.
Pompier, căpitan Adrian Dinu: "Decât să avem cazuri de la înălţime, mai bine aşteaptă pompierii. Între timp, colegii trebuie să asigure elementul de care se ţine muncitorul în pericol".
Cele mai dese urgențe la care sunt chemaţi pompierii sunt cele în care oamenii ameninţă că se sinucid. În acest caz, apropiaţii trebuie să sune la 112 şi să limiteze pe cât posibil interacţiunea cu aceştia.
Pompier, Stănescu Petru: "Sunt persoane specializate, negociatori care ştiu cum să comunce în aceste situaţii."
Pentru că tot mai mulţi pompieri trebuie să fie pregătiţi să acţioneze la înălţime, în fiecare judeţ al ţării se realizează cursuri de pregătire de două săptămâni.
Sursa: Pro TV
Etichete: pompieri, interventie, militari, exercitiu, salvare, inaltime,
Dată publicare:
20-04-2018 13:18