"Poliţistul interlopilor". Cum îi ajuta un agent antidrog pe cei care l-au atacat pe Bebino

Ultima actualizare: 14-02-2020 07:43

Un polițist de la Brigada Antidrog ar fi acționat ca o cârtiță în cadrul Poliției Române.

Sub pretextul că lucra ca bodyguard în timpul liber, le-ar fi oferit informații din anchete traficanților de droguri din Capitală.

Veniturile mari și mașinile de lux cu care se plimba le-au trezit suspiciuni superiorilor. Aceștia bănuiesc că ofițerul ar fi intervenit chiar și într-un scandal recent din cartierul Tei Toboc, între doi interlopi, porecliți Joe și Bebino: unul dintre ei a fost mutilat cu o sabie.

Cu o vechime de peste 15 ani în cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate din Poliția Română, Robert Cristian Badea ar fi trebuit să se ocupe exclusiv de prinderea traficanților de droguri. A făcut, însă, exact pe dos, acuză șefii lui.

S-ar fi împrietenit cu membrii clanurilor interlope din România, chiar în timp ce erau anchetați și a început să lucreze ca bodyguard în cluburile în care suspectau polițiștii că acționau unii dealeri de droguri. Făcea parte dintr-o grupare de crimă organizată condusă de Rudolf Costea și Sergiu Spoitoru, acuză reprezentanții MAI.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: „Nu a fost angajat în Minister când era în anturajul respectiv. Fiind în zona de antidrog, a făcut conexiuni cu ele și a căzut în păcat."

Printre cei acuzați de trafic de droguri este și Marius Bejan, un prieten apropiat al polițistului Badea, spun anchetatorii. Un clip, prezentat de Ministerul de Interne, în care apare și Cezar Petcu zis Joe, arestat pentru tentativă de omor în cazul Tei Toboc, a fost filmat chiar de Bejan, într-un club din Complexul Regie. De aici, superiorii polițistului au tras concluzia că Badea ar fi fost implicat în tentativa de omor a interlopului Bebino, la începutul acestui an.

Superiorii ofițerului de la Brigada Antidrog au devenit suspicioși și în momentul în care au aflat că acesta avea sume importante de bani, pe care nu le putea justifica și conducea mașini de lux, pe care nu și le-ar fi putut permite din salariul de polițist. Atunci au demarat o anchetă internă și l-au pus "la dispoziție", adică i-au tăiat toate sporurile și i-au limitat accesul la informații din anchete. Badea își primește în continuare doar salariul de polițist.

Pe rețelele de socializare, polițistul nu se sfia să-și arate legătura strânsă cu clanurile interlope. Într-o fotografie, de pildă, apare alături de cel puțin cinci membri ai clanurilor interlope.

Tot din fotografii reiese și că polițistul a mers în vacanțe de lux alături de membri din clanul Cordunenilor.

În urma acestor dezvăluiri, superiorii polițistului au sesizat Parchetul, care a declanșat verificări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO