Ce s-a găsit în sângele polițistului care a provocat un accident în care a murit o judecătoare


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 19:41
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2019 16:27
Categorie: Stiri actuale

Apar informaţii uluitoare în cazul accidentului provocat acum două luni şi jumătate de un poliţist din Constanța, în urma căruia o judecatore de la Curtea de Apel din oraş şi-a pierdut viaţa.

Procurorii au anunţat joi că, înainte să intre în plin cu motocicleta în două maşini dintr-o intersecţie, agentul ar fi consumat un drog care dă dependenţă încă de la prima doză. Specialiştii spun că substanţa le da şoferilor senzaţia că nu merg cu viteză, deşi ei accelerează puternic.

Analizele medico-legale, spun procurorii, au indicat că agentul Marian Contlenco, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Constanța ar fi avut în sânge un drog care îi afecta simţurile. Specialiştii susţin că este vorba despre o substanţă cu efecte devastatoare pentru organism, care dă dependenţă încă de la prima doză. În plus, îi face pe cei care o consumă să fie extrem de agitaţi, dar le da şi stări de panică.

Aflat sub influența drogului, aşa cum susţin procurorii, poliţistul a intrat cu motocicleta cu trei roţi în intersecţie fără să acorde prioritate şi a lovit două maşini. Vehiculul pe care îl conducea a luat foc, iar prietena care îl însoţea, judecătoare la Curtea de Apel Constanța, a murit în urma impactului.

Viorel Tăliceanu, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța: "Consumase substanţe psihoactive. Acum urmează să vină confirmarea şi de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Deocamdată are calitatea de suspect."

Elena Mircea, reprezentant Agenția Națională Antidrog:  "O persoană care în momentul în care s-a urcat la un vehicul şi a condus sub efectul substanţelor este perturbată foarte puternic capacitatea de reacţie, capacitatea de a aproxima vitezele. Poate să aibă impresia că merge cu o viteză foarte mică şi va fi tentat să apese pe acceleraţie."

Agentul Marian Contlenco a scăpat cu viaţa din accident.
În vârstă de 32 de ani, poliţistul este acum acasă, unde primeşte îngrijiri medicale. Bărbatul şi-a angajat un avocat prin intermediul căruia respinge acuzaţiile procurorilor.

"Clientul meu chiar acum câteva zile a mers şi a efectuat un test la un institut specializat în antidrog în urma căruia a rezultat că nu a consumat, că în prezent nu este sub influenţa unei substanţe interzise", spune avocatul.

Cazul aduce în atenţie un fenomen periculos. Tot mai mulţi români se droghează şi conduc. Anul trecut, de pildă, trei şoferi drogaţi au provocat accidente în care au rănit pietoni, iar numărul celor depistaţi înainte să comită o nenorocire este în crestere. În 2018 au fost indentificati în trafic 372.

Ca să combată fenomenul, având în vedere şi că pe litoral consumul de stupefiante este în creştere, Consiliul Judeţean Constanța va cumpăra cu o sută de mii de lei 5 analizoare pentru determinarea substanţelor interzise din saliva pe care le va da poliţiei.

În acelaşi timp, poliţiştii din Constanța aşteaptă de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" şi rezultatele analizelor în cazul morţii lui Răzvan Ciobanu.Testele rapide au indicat că acesta s-ar fi aflat sub influenţa mai multor substanţe interzise atunci când s-a rasturant cu maşina.
 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Autobuz implicat într-un accident grav, în Capitală. Un mort şi 2 răniţi
Trei minori au făcut accident cu o mașină furată, căreia i-au schimbat numerele
Două maşini au intrat în plin într-o cisternă, după ce s-au ciocnit.
VIDEO PROTVPLUS.RO