Polițist acuzat că ar fi bătut un bărbat prins la furat de lemne, în Sibiu. Controlul intern a început verificările

25-01-2021 17:07


Acuzaţii deosebit de grave la adresa unui polițist din judeţul Sibiu. Un tânăr prins la furat de lemne spune că agentul l-ar fi bătut, l-ar fi ameninţat cu arma şi apoi l-a băgat cu forţa în portbagajul maşinii.

 

Bărbatul mai povesteşte că, ajuns la postul de poliţie, acelaşi agent l-ar fi torturat, pentru a-l determina să dezvăluie numele unor presupuşi complici. Poliţia a anunţat că va ancheta cele întâmplate.

„Mă doare aici în partea aia, mă doare. Mi-a dat cu părul. Am stat în genunchi cu mâinile după cap şi de-aia” spune bărbatul bătut.

Mihai Mirut locuieşte în satul Dobârca şi lucrează cu ziua, pe unde găseşte, pentru a-şi întreţine soţia şi cele două fetiţe. Recunoaşte că s-a dus în pădure să adune lemne de foc, căci nu mai aveau cu ce încălzi locuinţa. Povesteşte că a fost prins de doi poliţişti. Iar unul dintre ei l-ar fi lovit de mai multe ori cu o creangă, şi nu s-ar fi oprit nici când colegul lui l-a sfătuit să înceteze.

„După ce m-a bătut acolo, m-a băgat în portbagaj. Mai jos un pic au oprit maşina să iau aer şi de acolo, a scos pistolul şi mi l-a pus la cap, mi-a zis: gândeşte-te bine cu cine ai fost! Am zis: singur, singur” a mai spus victima.

La secţia de poliţie ar fi urmat o nouă rundă de lovituri, dar şi alte abuzuri, susţine bărbatul.

Mihai Miruț: „Acolo la secţie avea un par să ţină uşa şi l-a luat şi a zis: Uite, asta e nănaşul tău! I-a spus colegului care scria procesul să scrie iar el va avea grijă de mine! Colegul a spus: nu mai da în el. I-am spus: Domnu şef, mi-e sete că nu am băut nimic... A zis: Lasă, hai să-ţi dau apă ia şi bea 30 de pahare! Am băut 30. Apoi a zis, încă 20!"

Bărbatul spune că, după ce i s-a făcut rău de la atâta apă, un alt poliţist i-a dat drumul să plece. Când a ajuns acasă, ai lui s-au îngrozit.

Mariana Adina Căldărar, partenera lui Mihai: „l-a bătut foarte rău, când a venit acasă era plin de vânătăi, era de necrezut aşa ceva! Dacă îl omora, ce facem, cu doi copii mici? Rămâneau doi copii orfani pentru ce? Pentru nişte uscaturi din pădure?"

Medicii i-au imobilizat bărbatului umărul stâng, care era dislocat. Apoi omul a anunţat că va depune o plângere penală împotriva agentului, după ce obţine un certificat medico-legal, care să confirme agresiunea. Într-un comunicat de presă, Poliţia a precizat:

Conducerea I.P.J. Sibiu a comunicat că s-a sesizat din oficiu și a dispus verificări efectuate prin Compartimentul Control Intern. În funcţie de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecinţă.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO