Un pompier în timpul liber a stins un incendiu înainte de venirea colegilor lui. Izbucnise la un tablou electric

25-01-2021 16:26


Un pompier în timpul liber a stins un incendiu înainte de venirea colegilor lui. Izbucnise la un tablou electric

Un pompier aflat în timpul liber a intervenit într-un incendiu care s-a produs chiar atunci când era cu familia într-un local.

 

Ioan Vodă, plutonier adjutant de la Detaşamentul de Pompieri Târnăveni, a stins un incendiu izbucnit la un tablou electric.

„Ieri 24 ianuarie, în jurul orei 19:27, colegul nostru plutonier adjutant Vodă Ioan, aflându-se în timpul liber, era împreună cu familia la un local şi dintr-o dată curentul din încăpere s-a întrerupt şi au început să se audă pocnituri, ca de petarde, din spatele localului. Experienţa de peste 14 ani ca servant pompier în cadrul Detaşamentului de Pompieri Târnăveni i-a spus colegului nostru că este vorba despre un scurtcircuit la tabloul electric. Salvatorul s-a deplasat de urgentă la locul evenimentului şi, ajutat de alte 6 persoane din interiorul localului, a reuşit să stingă incendiul instalat în urma unui scurtcircuit la tabloul electric. Ioan şi-a păstrat calmul, a coordonat intervenţia stingerii şi împreună cu cele 6 persoane a stins incendiul folosind mijloacele de primă intervenţie, mai exact 7 stingătoare din interiorul localului, iar proprietarul a întrerupt curentul de la siguranţa principală", a arătat ISU Mureş, pe pagina de Facebook, relatează Agerpres.

Potrivit ISU Mureş, datorită spiritului civic şi devotamentului faţă de meseria de pompier, plutonierul adjutant Ioan Vodă a reuşit să intervină la timp şi a prevenit un incendiu care se putea manifesta violent la un local de aproximativ 200 mp, întrucât întreaga clădire este din lemn.

„Pe această cale îl felicităm şi îi mulţumim colegului nostru plutonier adjutant Vodă Ioan şi ne mândrim cu activitatea sa ca servant pompier", a subliniat ISU Mureş.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO