Poliţia Română explică măsurile luate la înmormântarea lui "Emi Pian": "E simplu să stai pe margine"

Ultima actualizare: 10-08-2020 18:53
Emi Pian

Poliţia Română explică, într-un comunicat dat publicității luni, măsurile luate după moartea interlopului Florin Mototolea, cunoscut drept Emi Pian, în urma criticilor apărute în spațiul public.

Potrivit comunicatului, "modul în care Poliția Română a acționat în ultima săptămână a avut la bază mai multe analize ale structurilor specializate, astfel încât siguranța comunității să fie prioritară".

"Polițiștii implicați în această operațiune au dat dovadă de profesionalism și responsabilitate, fiecare dintre ei înțelegând că acest eveniment trebuie să fie gestionat în așa fel încât să nu existe incidente ce pot pune în pericol siguranța publică. Considerăm că "anecdotele" promovate de un anumit reprezentant al unui sindicat se bazează pe lipsa de experiență în munca operativă. Precizăm faptul că respectivul reprezentant al sindicatului a dat încă o dovadă că nu urmărește beneficiul polițiștilor, ci doar să-și facă imagine în spațiul public. Această constatare se bazează pe faptul că acesta nu a încercat să afle informațiile exacte transmise de instituție, ci a preferat să dea o interpretare eronată", se arată în comunicatul citat.

Poliția Română precizează, în comunicat, că "este foarte simplu să stai pe margine și să comentezi, iar pentru credibilitate să născocești scrisori, în numele unor oameni care și-au făcut datoria>.

"Asigurăm cetățenii că Poliția Română este în slujba comunității și nu ne interesează să acționăm pentru imagine, ci considerăm că rezultatele trebuie văzute în gradul ridicat de siguranță al cetățeanului. Mulțumim celorlalte sindicate care înțeleg că dialogul instituțional este în beneficiul polițiștilor", mai arat[ sursa citată.

Cosmin Andreica, lider Europol: A fost inacceptabil să vedem acel "spectacol"

 

Cosmin Andreica, liderul sindicatului poliţiştilor Europol, a declarat recent că există o "frustrare" în rândul poliţiştilor în legătură cu prezenţa forţelor de ordine la priveghiul interlopului Emi Pian.

"Ţin să vă mărturisesc că, inclusiv pe grupurile de poliţişti, a fost o mâhnire după ziua de ieri, a fost o frustrare şi a fost o revoltă din partea poliţiştilor. A fost inacceptabil să vedem acel 'spectacol', în care zeci de membri ai forţelor de ordine n-au făcut altceva decât să asigure protecţia unei familii de interlopi. Întrebare mea este ce încearcă autorităţile să transmită prin astfel de gesturi? Am văzut că autorităţile le-au pus la dispoziţie celor care participă la această ceremonie măşti şi dezinfectant, în condiţiile în care ei în continuare încalcă legea, fiind un număr mai mare de 50 de persoane la acel eveniment privat, aşa cum a fost el denumit. Noi suntem nemulţumiţi şi frustraţi de această atitudine, pentru că în momentul în care colegii noştri vor fi puşi în situaţia de a aplica legea, cetăţenii le vor arunca în faţă aceste exemple", a spus Cosmin Andreica. 

Emi Pian, considerat liderul clanului Duduianu, a fost înmormântat duminică dimineață, cu câteva ore mai devreme decât se anunțase.

Cortegiul a plecat spre cimitir sub supravegherea strictă a jandarmilor, pe un traseu neaprobat, care le-a adus amenzi organizatorilor. Slujba s-a ținut cu lacăt pe poartă și doar în prezența apropiaților.

La cimitir, jandarmii au montat garduri şi nu i-au lăsat pe curioși să se apropie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO