Podurile ”fantomă” ale Capitalei. O construcție este gata, dar nu poate fi folosită de șoferi


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 20:20
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 18:24
Categorie: Stiri actuale

În timp ce şoferii din Bucureşti sunt blocaţi în trafic, lucrările de infrastructură care ar fluidiza circulaţia sunt şi ele încremenite de neputinţă şi birocraţie.

De pildă, podul Nicolae Grigorescu este gata, dar nu poate fi folosit pentru că a fost ridicat prea aproape de cablurile de înaltă tensiune. Iar la podul Ciurel se lucrează cu viteza melcului. Primăria spune că ar rezilia contractele, însă durează până ar găsi un alt constructor.

Podul Nicolae Grigorescu ar fi extrem de util pentru şoferii blocaţi în zona de sud a Bucureştiului. Este gata, dar nu poate fi folosit, din pricina cablurilor electrice.

Abia în momentul în care au fost montate grinzile, constructorul a realizat că podul este mult prea apropiat de liniile de înaltă tensiune. Se întâmpla în 2016. De atunci şi până acum primăria, dar şi Transelectrica nu au fost în stare să ridice cablurile pentru ca pe un pod construit deja să poată circula în sfârşit maşinile.

Primăria susţine că a cerut Transelectrica să înalţe cablurile. La rândul ei, compania spune că a anunţat o licitaţie în acest sens. Procedura de achiziţie va fi finalizata la sfârşitul lunii iunie, dar Transelectrica nu poate stabili durată.

Comunicat Transelectrica: Estimăm că procedura de achiziție va fi finalizată cel târziu la sfârșitul lunii iunie 2019, cu menţiunea că Transelectrica SA nu poate stabili durata derulării procedurii de achiziţie publică.

Pot apărea contestaţii care să prelungească termenul iniţial. Lucrarea va costa peste 1.3 milioane de euro şi va dura 7 luni.

Trecem în vestul Bucureştiului, unde Podul Ciurel se construieşte de 10 ani. Şantierul este însă pustiu, spre disperarea şoferilor.

Şofer: "De vreo 2 ani stau aici şi nu s-a schimbat nimic, decât foarte puţin. În fiecare zi aici stau cel puţin 45 de minute."

Şofer: "Stăm în trafic şi ne uităm cum nu se face nimic, dar cred că ne-am obişnuit cu ideea asta, din păcate."

Primarul Capitalei spune că unele firme de construcţie i s-au plâns că nu au bani sau muncitori pentru lucrări.

Gabriela Firea: "Singura soluţie până la urmă este rezilierea, problema este că trebuie să începi de la zero pe urmă o licitaţie, o procedură care durează ani, dar vom ajunge şi la acest lucru, să reziliem câteva contracte ca să înţeleagă toată lumea că nu e de joacă."

Pasajul este gata în proporţie de 90% şi costă 128 milioane de euro. Ar fi trebuit finalizat în 2014, iar ultimul termen înaintat de primărie este sfârşitul acestui an.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: poduri, capitala,

VIDEO PROTVPLUS.RO