Stau la coadă cu orele și nu știu dacă vor apuca să dea examenul auto. ”Nu suntem găini!”


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 17:52
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 17:24
Categorie: Stiri actuale

Aglomeraţie şi nervi în această perioadă la Târgovişte, în sala unde au loc examinările pentru permisul auto.

Peste două sute de oameni au aşteptat luni cu orele, afară, în frig, să susţină testarea, pentru că nu aveau loc înăuntru şi nici nu exista programare exactă pentru proba teoretică. Angajaţii serviciului de permise recunosc situaţia şi spun că li s-a promis pe viitor un spaţiu mai încăpător. Până atunci, le recomandă tuturor răbdare.

Sala de examinare auto de la Târgovişte funcționează în două camere din cadrul liceului de teologie din oraş. Are program numai două zile pe săptămână, luni şi marţi, între orele 8 şi 14, aşa că toţi cei care vor să susţină examenul teoretic vin şi aşteaptă aici până când reuşesc să intre.

Candidat: ”De 4 ore. Frig, vă daţi seama, aştepţi atâta timp, intră alţii peste tine. Am ajuns de 4 ore abia aici şi tot mai avem de aşteptat şi la 2 se închide.

Candidat: ”Omul să îngheţe la minus opt grade?! Nu e posibil. Suntem în 2018. Nu suntem turmă, nu suntem găini. Nu se poate aşa ceva!

În sala de examinare sunt doar 10 calculatoare funcţionale. Serviciul permise-auto ar trebui să aibă 30 de angajaţi, însă jumătate din posturi sunt vacante. În aceste condiţii, nu toţi candidaţii care stau la coadă ajung să dea şi examenul teoretic.

Până la prânz au fost examinate 115 persoane. Însă, de 20 de minute, sistemul de examinare nu mai funcţionează, aşa că cei care stau afară este posibil să şi tremure-n frig şi totodată să nu ajungă să fie testaţi.

Responsabilii au promis că vor asigura un nou spaţiu pentru susţinerea probei teoretice, cel mai probabil peste o lună şi jumătate. Până atunci, oamenii nu au altă soluţie decât să aştepte la coadă.

VIDEO PROTVPLUS.RO