Polițiștii au instalat un pat de spital pe Autostrada Soarelui. ”Bucurați-vă de condus! Acesta este mesajul”
Vedere de pe litoral sau din spital? Este întrebarea dură lansată de Poliţia Română, după accidentele grave petrecute pe şoselele din România.
Poliţiştii au dus chiar un pat de spital pe Autostrada Soarelui. În plus, autorităţile vor publica oferte atrăgătoare de cazare pe site-uri de turism, însă cine le va deschide va ajunge pe pagina campaniei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Apartament cu vedere la munte sau vilă pe plajă cu vedere spectaculoasă la mare. Aşa încearcă poliţiştii să le atragă atenţia şoferilor chiar înainte de a porni la drum. Campania începe de pe site-urile de anunţuri cu astfel de mesaje "false". Oferta de nerefuzat dezvăluie apoi mesajul campaniei "Vedere din spital" şi îi avertizează pe şoferi că cele mai multe accidente rutiere au loc vara, în drum spre vacanţă.
Poliţiştii de la Rutieră i-au oprit pe şoferii aflaţi pe Autostrada Soarelui şi i-au rugat să nu accelereze. Şi câțiva motociclişti din Slovenia au fost avertizaţi la kilometrul 49 .
Polițist: „Bucuraţi-vă de condus. Acesta este mesajul.”
Motociclist: „Ne bucurăm de condus, nu de viteză. Noi nu conducem motocicletele pentru viteză, le conducem pentru a ne bucura de ţară, pentru a vedea ceva, nu pentru viteză.”
Mai mulţi şoferi au fost opriţi şi daţi jos din maşină. Nu s-au dat amenzi, dar poliţiştii i-au poftit să privească patul de spital pe care au ajuns zeci de oameni, de la începutul anului şi până acum.
„Mergeţi în vacanţă? Puteţi să coborâţi să vă arăt ceva, vă rog frumos? Opriţi motorul. Am pus aici un pat de spital. L-am adus aici pentru că ştim că toată lumea merge în vacanţă, se grăbeşte să ajungă un pic mai repede în vacanţă şi am vrut să arătăm că e bine să mergeţi prudent să ajungeţi în vacanţă cum trebuie şi în siguranţă ca să vă bucuraţi de vedere din hotel, peisajul... şi să nu vă bucuraţi de vederea din spital". le-au transmis polițiștii șoferilor
Reporter: „Câte ore aţi făcut?”
Șofer: „De la Bihor până aici? Până acum aproape 10 ore, dar am şi dormit un picuţ pe drum, am alimentat, ne-am oprit. Siguranţa noastră, până la urmă.”
În schimb, pe şoselele din judeţul Mureş a plouat cu amenzi date, în bună parte, din cauza vitezei.
Polițist: „Aţi fost înregistrat cu viteza de 80 pe limita de 50 km la ora, aţi fost sancţionat cu patru puncte amendă, respectiv trei puncta penalizare la permis. În total, de achitat aveţi 580 de lei.”
Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare, spun poliţiştii.
Avem nevoie de astfel de acțiuni, dacă stăm să ne gândim că România are cea mai mare rată a mortalității din Uniunea Europeană în ceea ce privește accidentele rutiere.
Anual, la noi în țară, viteza provoacă peste 1.300 de accidente, cele mai multe în lunile de vară: iulie și august, când toată lumea pleacă în concediu.