Pilot celebru din Brașov, condamnat în dosarul unui avion-fantomă. A recunoscut și a scăpat cu suspendare
Un pilot din Braşov și alți trei membri ale familiei sale au fost condamnați, în primă instanță, în dosarul unui avion fantomă - plătit să asigure un transport din Statele Unite în Kazahstan.
Cei patru, care dețineau funcții importante în compania aeriană a familiei, au încasat aproape 800.000 de dolari, după care și-au lăsat clienții să aștepte degeaba, pe aeroport, să decoleze.. cu un aparat inexistent!
Cei patru au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii de la Tribunalul Brașov. Acuzațiile aduse de anchetatori în acest dosar sunt: înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, fals informatic, respectiv complicitate la toate acestea.
Inculpații au fost condamnați, fiecare, pentru fapta cea mai gravă comisă, iar la pedeapsă s-a mai adăugat un spor pentru concursul de infracțiuni. Instanța a decis, totuși, suspendarea executării, așa că nici unul nu va ajunge după gratii.
În schimb, li s-au interzis o serie de drepturi și trebuie să facă muncă în folosul comunității.
Compania aeriană are de plată amenzi penale în valoare totală de peste 300.000 de lei. La acestea se vor adăuga și daunele civile, care nu au fost încă stabilite.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Călătorii au așteptat în zadar avionul
Pe 15 august, compania aeriană controlată de familia Apăvăloaie, trebuia să transporte 250 de pasageri de pe aeroportul John F. Kennedy la Alma Ata, unde avea loc o întrunire religioasă. Banii au fost încasați, iar firma care contractase zborul a fost lăsată să creadă că avionul își va efectua misiunea. Totul s-a dovedit a fi o înșelătorie. Constantin Apăvăloaie, fost pilot de elicopter, beneficia de o foarte bună reputație în țară, după ce a participat, voluntar, la mai multe acțiuni de salvare în munți.