Piețele și magazinele au fost luate cu asalt, iar livratorii au fost copleșiți de comenzile pentru Paște
Cum nu e sărbătoare fără agitație până în ultima clipă, piețele și magazinele au fost iarăși sub asalt.
A venit însă și rândul curierilor să alerge, mai ales că cele mai multe comenzi cu meniurile de Paște gata pregătite au avut termen de livrare Vinerea Mare.
După ce a stat la cuptor, la foc mic, să se gătească în voie, mâncarea pentru masa de Paște de la restaurante și băcănii a ajuns pe mâna curierilor. Livrările au fost atent calculate şi programate.
Reporter: De la ce oră v-ați trezit astăzi?
Răzvan Nicolae, livrator: „În jur de 6 și un sfert, la 7 jumătate eram la băcănie. Dăm câte un număr fiecărei comenzi și le notăm în ordine, în funcție de traseu, zona în care locuiește fiecare persoană. Cam la fiecare persoană, 20 de comenzi.”
Unii clienți au preferat, totuși, să își ridice singur pachetele. Copleșit de drumurile multe pe care le-a avut de făcut, la îndemnul soției, un bărbat s-a pierdut când a ajuns la băcănie. Nu mai știa ce mâncare are de luat.
„Trebuie să îmi dați un hint ceva. Dacă nu, le întorc pe dos și le facem evantai și alegem una dintre ele. Poate aveți noroc să fie o comandă deja plătită”, îi spunea vânzătorul.
Bărbat: „M-am încurcat că a comandat soția. Nu știam numărul comenzii și a trebuit să iau confirmarea ei. Ea a fost șefa la comenzi”.
Reporter: Și dumneavoastră?
Bărbat: „Eu decât cu alergatul, atât.”
De altfel, tot mai mulți români aleg varianta mesei gata preparate, spun cei care pun la dispoziție și livrarea. Peste 100 de pachete cu mâncare au plecat într-o singură zi numai dintr-o băcănie din Capitală.
Marius Tudosiei, proprietarul unei băcănii: „Tragem tare și astăzi, pentru că mâine e o zi scurtă pentru noi. Închidem la prânz, dar numărul de comenzi este la fel de mare.”
Și pentru că au fost multe comenzi, fiecare cu specificul ei, în restaurante a fost nevoie de o organizare riguroasă.
Reporter: Pare mai mult matematică decât bucătărie acolo.
Cosmina Constantinescu, administratorul unui restaurant: „Da, aici sunt produsele scrise, câte porții sunt din fiecare. Ca să ne organizăm bine și să nu omitem niciun produs.”
Adrian Constantinescu: „Pulpa de miel tradițională, la cuptor, pasca cu brânză, se comandă și sarmalele, chiar dacă sunt de porc, drobul de miel.”
Nu a fost zi ușoară nici pentru cei care vor să își gătească singuri. O femeie s-a luptat și cu un cărucior în care se afla un copil mic, și cu plasele de cumpărături.
Majoritatea piețelor vor fi deschise și sâmbătă, însă doar până la prânz.