În magazine, românii care fac cumpărături de Paște dau adevărate teste de rezistență


Ultimul update: Vineri 26 Aprilie 2019 20:32
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2019 14:02
Categorie: Stiri Sociale

"Facem cumpărăturile vineri, pentru că sigur orașul e liber". Dacă ați avut acest plan, probabil v-ați dat deja seama că mulți alți români au gândit exact la fel! 

Așa că drumurile prin magazine sunt o probă de rezistență și de păstrare a calmului.

Cei mai harnici au plecat în zori de acasă, cu portbagajul și plasele goale, iar acum, victorioși, se întorc cu tot ce le trebuie.

Deși magazinele și piețele sunt pline de carne în sudul metropolei București, chiar lângă metrou, ciobanii au poposit și anul acesta cu turma... să facă negustorie de maidan.

În piețele populare, prețul kilogramului de carne de miel sau de ied este, în general, 24 de lei. Adică același obținut, după negociere, de la producători, în târgurile de animale vii. În această perioada se aduce zilnic marfă proaspătă din Teleorman și din zona Dobrogei.

Din sere au ajuns pe tarabe și tone de verdețuri. Vânzătorii din Obor se laudă că au fost clienți... câtă frunză, câtă iarbă.

Între timp, cei care nu știu să combine organele cu ceapa, ouăle și usturoiul verde, au mers țintit, cu portofelul plin, în târgul de la Agronomie. Au rezolvat rapid cu drobul: ”Ăsta e un produs sută la sută de la Bran. Tot ce am pus în el, și ouăle inclusiv, sunt din gospodăria noastră. E 35 kilogramul. ”

Și pasca și cozonacii s-au făcut ca la carte: doldora de brânză, nucă și rahat, cât să hrănească tot satul.

Târgul țărănesc și piețele rămân deschise până sâmbătă după amiază. Magazinele mari vor primi clienți și cu câteva ore înainte de Înviere.

VIDEO PROTVPLUS.RO