Peste 200 de copii sărmani din Iași vor vedea pentru prima oară marea. ”Nu m-am gândit că voi ajunge”

Ultima actualizare: 17-08-2020 09:41

Pentru mai bine de 200 de copii din județul Iași se scrie în aceste zile un capitol important al vieții. Puștii vor vedea pentru prima oară marea și vor sta pe litoral două săptămâni, timp în care se vor putea bucura în voie de valuri, nisip și briză.

 

Visul lor, care părea de neîndeplinit, a devenit realitate datorită părintelui Dan Damaschin, care și-a făcut un țel din a ajuta micuți greu încercați de soartă. Dar pentru care şcoala reprezintă o prioritate.

"Mergem la mare!"

Acești șapte frați dintr-o comună din Iași s-au trezit dis-de-dimineața ca să își pregătească bagajele pentru vacanța pe litoral.

"Sigur aveți de toate? Să nu ajungem acolo și să ne trezim că nu aveți. Ai, Anasica, de toate? Da. Ți-ai luat bomboanele? Da”.

Pentru ei este prima întâlnire cu marea, iar emoțiile sunt pe măsură. Toți au rezultate bune la școală și acum munca lor este răsplătită.

Reporter: Ați mai fost la mare până acum?
Copii: Nuu.
Reporter: Sunteți nerăbdători?
Copii: Daaa. Foarte".

Pentru Florentina, vacanța este cadoul primit pentru media 10 obținută la Evaluarea Națională.

Florentina: "E prima dată și va fi impactul ăla cu marea, pentru prima oară. Nu m-am gândit că voi ajunge anu ăsta, îmi făceam planuri, dar nu mă gândeam că anul ăsta”.

Cei șapte copii vor fi supravegheați de mama lor.

Mama: "Emoții sunt, că noi nu am mai fost niciodată toți”.

Tatăl: "Să fie bucuroși că au ajuns la mare”.

 

Părintele Dan Damaschin a făcut o tradiție din excursiile la mare pentru copii

 

De aceeași bucurie au parte în acest an 222 de copii din familii sărmane. Totul este posibil datorită părintelui Dan Damaschin, care a făcut deja o tradiție din aceste excursii la malul mării.

Micuții vor fi însoțiți de voluntari și, preț de două săptămâni, vor lua parte la activități recreative, dar și educaționale.

Dan Damaschin, preot: "Noi ne gândim că un copil care merge la mare, un copil cu foarte multe lipsuri, atunci când se întoarce de acolo rămâne cu un model de viață la care trebuie să ajungă fiecare".

Părintele ajută peste 2.000 de copii din județul Iași, cărora le oferă mâncare, îmbrăcăminte și rechizite școlare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO