O terasă a ars ca o torță pe plaja din Constanța. ”Este un dezastru”

Ultima actualizare: 17-08-2020 09:23

Incendiul care a cuprins, în miez de noapte, o terasă aflată pe o plajă din Constanța, a izbucnit din cauza unui scurtcircuit, cred anchetatorii.

Pompierii au avut accesul îngreunat pe zona de nisip, dar în final au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă.
Flacările ar fi pornit de la un scurtcircuit, spun anchetatorii.

Extrem de greu, după care se intră pe plajă, nu se poate intra, nu există nicio cale de acces pentru pompierii cu mașina".

Tu îți dai seama ce se întâmplă? A fost incendiată? Este incendiată!".

Flacările care au cuprins terasa de pe plaja aflată pe Faleza Nord din Constanța au putut fi văzute de la peste 2 km distanță.

Alimentat de vântul puternic, focul s-a extins rapid și din cauza stufului și a lemnului folosite la construcție; în doar câteva minute s-au făcut scrum terasa și barul de pe plajă.

Aproape totul a ars pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, inclusiv o scenă pe care adesea erau organizate ore de sport ale instructorilor împreună cu turiștii.

Femeie: ”Acum este un dezastru, ieri era așa un loc încântător plin de veselie, îl apreciam pentru că se organizau multe evenimente".

 

Pompierii au ajuns greu pe plajă

 

Bărbat: ”Știam terasa asta, era foarte frumoasă, dar acum cineva i-a dat foc, cine știe. E dezolant, cum să fie după un foc, nu a rămas nimic, decât scena aia care se vede".

Tânăr: ”Plaja este aici și trebuia să fie și un bar, ieri cică era, astăzi nu mai e, din păcate, acum ăsta a fost norocul nostru astăzi".

Pompierii au avut accesul îngreunat cu autospecialele pe plajă.

Ana Maria Stoica, ofițer de presă ISU Dobrogea: ”Sosiți la fața locului colegii mei au constatat că incendiul se manifesta generalizat, din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au lichidat incendiul în limitele găsite, fără a se extinde în împrejurimi".

Anchetatorii spun că totul ar fi pornit de la un scurtcircuit, dar cercetările continuă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO