Peste 1,3 milioane de doze de vaccin Pfizer și AstraZeneca ajung marți în România
O nouă tranşă de vaccin produs de de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze, soseşte în ţară marţi, 4 mai, a anunţat luni Grupul de comunicare al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni şi Cluj-Napoca.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează sursa citată.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară. Dozele vor fi distribuite către Centrul Naţional de Stocare din Bucureşti şi către centrele regionale de depozitare din ţară.
La Centrul Naţional de Stocare Bucureşti vor ajunge 340.470 doze, la Centrul Regional de Depozitare Braşov vor fi aduse 87.750 doze, la Centrul Regional de Depozitare Cluj vor fi distribuite 93.600 doze, la Centrul Regional de Depozitare Constanţa vor fi transportate 87.750 doze, iar la Centrul Regional de Depozitare Craiova vor ajunge 87.750 doze.
Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iaşi şi Timişoara vor fi stocate la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.
Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, menţionează un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Cea mai mare tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) soseşte marţi în ţară
Cea mai mare tranşă de vaccin de la compania AstraZeneca, care constă în 643.200 de doze, va ajunge marţi, 4 mai, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", a informat luni Grupul de comunicare al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.
Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman, se arată într-un comunicat transmis de Grupul de comunicare al CNCAV.
Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 1.558.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 591.881 de doze au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
Sursa citată precizează că în România alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.