Primarul municipiului Tulcea a fost retinut. Ce acuzatii i-au adus oamenii adunati in fata curtii

Dată publicare: 28-05-2015 08:20
Dată actualizare: 31-05-2015 07:03


Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost trezit din somn joi dimineata de procurorii anticoruptie veniti in control. Hogea este acuzat ca ar fi primit mita de la un om de afaceri pentru a-i acorda lucrari publice.

In acelasi dosar este cercetata si sotia acestuia, dar si
sefa unui birou din primarie. In timp ce-i perchezitionau casa primarului, anchetatorii s-au trezit la poarta cu mai multe persoane care l-au acuzat pe Hogea, ca le-a cerut mita. Primarul din Tulcea a fost retinut, iar vineri va ajunge in fata unui judecator cu propunere de arestare preventiva.

Primarul municipiului Tulcea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit mita de la un om de afaceri pentru a-i atribui preferential diferite lucrari publice, dar si concesionari de terenuri.

Constantin Hogea, primarul orasului Tulcea: "Nu cunosc niciun fel de acuzatie, s-a facut o perchezitie conform legii, s-au ridicat niste inscrisuri si niste documente electronice. Urmeaza sa vedem ce spune instanta."

Insa perchezitiile au avut parte si de momente pe care anchetatorii nu le-au luat in calcul. Mai multi barbati, proprietari ai firme din oras, s-au strans in fata curtii lui Constantin Hogea si le-au cerut procurorilor sa iasa afara. Voiau sa-l reclame pe primar pentru ca, sustin ei, apropiatii acestuia le-ar fi cerut mita, de-a lungul anilor, pentru orice inchiriere a unui spatiu comercial.

Si sotia primarului, asociata la mai multe firme din oras, a fost dusa la sediul DNA Galati. Aici a ajuns si sefa biroului de concesiuni si inchirieri din cadrul Primariei Tulcea.

Anul trecut, Constantin Hogea a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate pentru ca ar avea o avere prea mare pentru veniturile incasate din functia de primar.


VIDEO PROTVPLUS.RO