Perchezitii DNA la Primaria Pitesti si in casa primarului, intr-un dosar de coruptie. Prejudiciul ar fi de 1 mil. de euro


Ultimul update: Duminica 09 Noiembrie 2014 00:14
Data publicarii: Joi 06 Noiembrie 2014 09:00
Categorie: Stiri actuale

Descinderi de amploare ale procurorilor anticoruptie la Pitesti. Primarul social democrat Tudor Pendiuc, viceprimarul Cornel Ionica, dar si cativa oameni de afaceri sunt vizati intr-un dosar in care s-ar fi dat mita un milion de euro.

Procurorii spun ca oficialii ar fi incheiat in conditii dubioase un contract privind transportul public din oras.

Unul dintre contractele aflate in vizorul procurorilor anticoruptie are legatura cu achizitiile de autobuze facute de Regia de Transport Public Pitesti. Surse judiciare spun ca acest contract ar fi fost atribuit preferential unui om de afaceri care nici macar nu detinea autobuze. Afacerea s-ar fi derulat pe durata a 7 ani timp in care firma cu pricina a primit subventie de la primarie pentru transportul local.

In 2014, in ciuda faptului ca mai multi consilieri au votat impotriva reinnoirii contractului, primarul l-ar fi prelungit, ilegal. Social-democratul Tudor Pendiuc - care este si seful filialei PSD Arges - este unul dintre cei mai longevivi primari din tara. Ocupa aceasta functie de 22 de ani, iar de-a lungul vremii a primit mai multe distinctii pentru intreaga activitate.

In prezent, Tudor Pendiuc conduce PSD Arges, dupa ce fostul presedinte al organizatiei judetene, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv pentru conflict de interese.

Potrivit declaratiei de avere din iulie 2013, Tudor Pendiuc are doua apartamente in Pitesti de 58, respectiv 86 de metri patrati, cumparate in anii 1990 și 1996 impreuna cu sotia sa, precum și o casa in suprafața de 712 metri patrati, construita in anul 2005. Primarul Pitestiului si sotia sa mai au o casa de 60 de metri patrați in comuna Salcia, judetul Telorman, mostenita de sotia lui Pendiuc in anul 1995. Tot in comuna Salcia, sotia lui Pendiuc a moștenit doua terenuri agricole de 1,38 hectare, respectiv 0,40 hectare, precum și un teren intravilan in suprafata de 0,05 hectare.

Pendiuc mai are, la Pitești, suprafețe de 2.064 de metri patrați de vii, livezi, teren arabil, curti si construcții, toate cumparate in 1998. Primarul Piteștiului deține și un autoturism Dacia Logan, din anul 2008. Totodata, el are doua conturi de 22.095 de lei și 5.069 de euro, precum si un depozit bancar de 16.390 de lei. Tudor Pendiuc are si un credit de 9.500 de euro contractat in 2010 și scadent in 2014.

In ceea ce privește veniturile, Pendiuc a obținut in anul fiscal anterior declarației de avere venituri de 52.433 de lei, din salariul de primar, iar soția acestuia, Gabriela Pendiuc, a obținut 36.270 de lei ca director la Școala Populara de Arte și Meserii.

Pendiuc a mai notat in declarația de avere venituri de 22.300 de lei, obținute din funcția de conferențiar universitar doctor la Universitatea ”Constantin Brancoveanu”, 9.418 lei obținuți ca membru in Comisia naționala de avizare a imprumuturilor de la Ministerulșui Finanțelor și 6.715 de euro ca membru in Comitetul Regiunilor de la Bruxelles.

In declarația de interese, primarul Piteștiului menționeaza ca este președinte sau vicepreședinte al mai multor fundații sau asociații. Astfel, el este președinte al Fundației Doina și Ion Aldea Teodorovici, al Asociației de Dezvoltare Intercomunitara Argeș și al Asociației de Dezvoltare Intercomunitara Termoserv, precum și vicepreședinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitara Servsal.

VIDEO PROTVPLUS.RO