Cristi Borcea are iar probleme cu legea. Procurorii DIICOT, însărcinați cu ultimul său dosar


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Noiembrie 2018 10:19
Categorie: Stiri actuale

Abia eliberat din închisoare, Cristi Borcea s-a trezit vineri cu poliţiştii la uşă. De această dată fostul acţionar de la Dinamo este vizat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de 30 de persoane.

În momentul în care fac descinderi şi percheziţii, poliţiştii de la Crima Organizată şi procurorii DIICOT merg în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, în toate locurile în care bănuiesc că au fost comise infracţiuni, economice de această dată.

Cei de la Crima Organizată şi Terorism vorbesc de un prejudiciu adus statului de 40 de milioane de lei, deci aproximativ zece milioane de euro.

Cel mai probabil, au fost efectuate simultan 24 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Brăila sau în Constanța, iar lista celor care se afla în atenţia procurorilor, o listă destul de mare. O mare parte a numelor incluse pe listă sunt cetăţeni basarabeni.

Toţi sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat statul printr-o serie de inginerii financiare, prin contracte fictive pe care le făceau prin plăti care unu erau reale. Practic, în momentul în care aveau un profit, încercau să facă cheltuieli fictive, să aducă facturi şi în acest fel, să scadă suma pe care o datorau statului român.

 

Asta, spun procurorii DIICOT, s-ar fi întâmplat între anii 2010-2013. Atunci s-a ajuns la această sumă de 40 de milioane de lei. Printre cei vizaţi de percheziţiile din dimineaţa zilei de vineri, dispuse de cei de la DIICOT, se află şi fostul finanţator al echipei Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea.

El a fost eliberat condiţionat în luna iulie a acestui an, după ce a stat în închisoare patru ani şi patru luni, condamnat fiind în dosarul transferurilor.

În funcţie de rezultatele anchetei şi de ce au găsit anchetatorii în urma acestor percheziţii, de ce documente au găsit, de cum vor face tot dosarul şi după modul în care îl vor prezenta judecătorilor, trebuie să vedem care vor fi numele celor urmăriţi penal. Deocamdată nu există foarte multe informaţii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Percheziţii la persoane bănuite de furt prin ”metoda pomana”. Cum au pus mâna pe 100.000 de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO