Deputatul PNL Mircea Rosca, cercetat pentru coruptie, este audiat la DNA Ploiesti. Ce a declarat inainte sa intre in sediu

Mircea Rosca

Deputatul liberal Mircea Rosca a ajuns, miercuri seara, la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat in dosarul in care este cercetat de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Mircea Rosca a ajuns, miercuri seara, in jurul orei 21.30, la sediul DNA Ploiesti, insotit de catre avocatul sau, dupa ce, in cursul aceleiasi zile, a asistat la perchezitiile facute de catre procurori la domiciliul sau din Comarnic, judetul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred in procedura judiciara, de-aia am cerut ridicarea imunitatii. E o procedura corecta, nu-i nimic nou, maine (n.r. - joi) se va judeca si se va face dreptate", a declarat Mircea Rosca inainte sa intre in sediul DNA.

Perchezitia la locuinta din Comarnic a deputatului PNL Mircea Rosca, la care a asistat si parlamentarul, s-a incheiat dupa aproape sase ore, liberalul parasind locuinta impreuna cu avocatul sau pentru a se duce la sediul DNA Ploiesti.

Cu o zi in urma, Camera Deputatilor incuviintase cererile de perchezitie, retinere și arestare, in dosarul in care Mircea Rosca este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce a fost denuntat de un om de afaceri din Comarnic.

Citește și
Mircea Rosca
Surse: PNL are un nume pentru Ministerul Afacerilor Interne. Cine este Mircea Rosca
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Deputatul PNL locuieste la Comarnic intr-o vila de 250 de metri patrati, impreuna cu sotia si cei doi fii ai lor.
Camera Deputatilor a aprobat, marti, cererea de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a deputatului PNL Mircea Rosca, in dosarul in care este cercetat de DNA Ploiesti pentru doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata.

Potrivit anchetatorilor, in 2011, cand era vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova a PNL, Rosca "a pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a inlesni dobandirea unor terenuri pe raza localitatii respective de catre firma denuntatorului".

Din cei 20.000 de euro, Mircea Rosca ar fi primit, prin intermediul lui Gabriel Popescu - presedintele PNL Azuga -, 5.000 de euro, iar 11.000 de euro "au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean", sustine DNA

"Diferenta de 4.000 euro (pana la totalul de 20.000 - n.r.) a fost remisa de acelasi inculpat secretarului Primariei Azuga, Dumbrava Diana Camelia, in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie publica si desemnarea castigatoare a firmei denuntatorului", sustin procurorii.

Pe de alta parte, in perioada 2011-2014, acelasi Mircea Rosca ar fi intervenit pe langa factorii de decizie din institutii publice din judetul Prahova, respectiv Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti si Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia, in vederea atribuirii catre societatile detinute de varul sau, omul de afaceri Adrian Rotila, a unor contracte de achizitii publice.

In schimbul acestor "interventii", sustin procurorii anticoruptie, Rosca ar fi primit de la Rotila aproximativ 90.000 de lei, constructii in valoare de 35.418,39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8.

In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, acuzat de dare de mita, si Diana Dumbrava, secretara primariei din acest oras, acuzata de luare de mita.

Omul de afaceri Adrian Rotila, varul lui Mircea Rosca, este cercetat, tot sub control judiciar, pentru cumparare de influenta. Acesta a fost retinut in 11 noiembrie si eliberat o zi mai tarziu, dupa ce instanta suprema a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva.

Rosca, Dumbrava si Rotila au fost audiati in 11 noiembrie la DNA Ploiesti. La iesire, deputatul a declarat ca este o situatie "ridicola" si ca cel care l-a denuntat pentru fapte de coruptie este un om cu probleme penale.

Rosca a reafirmat, la discutarea cererii DNA in plenul Camerei Deputatilor, ca organele de cerecetare penala pot fi induse in eroare in mod intentionat de anumite persoane certate cu legea.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Deputatul PNL Mircea Rosca, suspectat de trafic de influenta, a fost audiat de DNA.
Deputatul PNL Mircea Rosca, suspectat de trafic de influenta, a fost audiat de DNA. "Totul este ridicol"

Deputatul PNL Mircea Rosca, suspectat de trafic de influenta, a iesit de la DNA Ploiesti marti dupa-amiaza, dupa 4 ore de audieri, el spunand ca e o situatie ”ridicola” si ca cel care l-a denuntat pentru fapte de coruptie este un om cu probleme penale.

Surse: PNL are un nume pentru Ministerul Afacerilor Interne. Cine este Mircea Rosca
Surse: PNL are un nume pentru Ministerul Afacerilor Interne. Cine este Mircea Rosca

Surse politice au declarat pentru Stirile ProTv ca Mircea Rosca ar putea fi noua propunere a liberalilor pentru sefia Ministerului Afacerilor Interne.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.