Deputatul PNL Mircea Rosca, cercetat pentru coruptie, este audiat la DNA Ploiesti. Ce a declarat inainte sa intre in sediu

Ultima actualizare: 22-11-2014 07:01
Mircea Rosca

Deputatul liberal Mircea Rosca a ajuns, miercuri seara, la sediul DNA Ploiesti, unde va fi audiat in dosarul in care este cercetat de catre procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Mircea Rosca a ajuns, miercuri seara, in jurul orei 21.30, la sediul DNA Ploiesti, insotit de catre avocatul sau, dupa ce, in cursul aceleiasi zile, a asistat la perchezitiile facute de catre procurori la domiciliul sau din Comarnic, judetul Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cred in procedura judiciara, de-aia am cerut ridicarea imunitatii. E o procedura corecta, nu-i nimic nou, maine (n.r. - joi) se va judeca si se va face dreptate", a declarat Mircea Rosca inainte sa intre in sediul DNA.

Perchezitia la locuinta din Comarnic a deputatului PNL Mircea Rosca, la care a asistat si parlamentarul, s-a incheiat dupa aproape sase ore, liberalul parasind locuinta impreuna cu avocatul sau pentru a se duce la sediul DNA Ploiesti.

Cu o zi in urma, Camera Deputatilor incuviintase cererile de perchezitie, retinere și arestare, in dosarul in care Mircea Rosca este acuzat de fapte de coruptie, dupa ce a fost denuntat de un om de afaceri din Comarnic.

Deputatul PNL locuieste la Comarnic intr-o vila de 250 de metri patrati, impreuna cu sotia si cei doi fii ai lor.
Camera Deputatilor a aprobat, marti, cererea de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a deputatului PNL Mircea Rosca, in dosarul in care este cercetat de DNA Ploiesti pentru doua infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata.

Potrivit anchetatorilor, in 2011, cand era vicepresedinte al organizatiei judetene Prahova a PNL, Rosca "a pretins de la un denuntator suma de 20.000 euro pentru a-si exercita influenta asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian si asupra celorlalti membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a inlesni dobandirea unor terenuri pe raza localitatii respective de catre firma denuntatorului".

Din cei 20.000 de euro, Mircea Rosca ar fi primit, prin intermediul lui Gabriel Popescu - presedintele PNL Azuga -, 5.000 de euro, iar 11.000 de euro "au fost folositi in interesul formatiunii politice pe care o conducea de la nivel judetean", sustine DNA

"Diferenta de 4.000 euro (pana la totalul de 20.000 - n.r.) a fost remisa de acelasi inculpat secretarului Primariei Azuga, Dumbrava Diana Camelia, in vederea indeplinirii unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si care vizau desfasurarea propriu-zisa a procedurii de achizitie publica si desemnarea castigatoare a firmei denuntatorului", sustin procurorii.

Pe de alta parte, in perioada 2011-2014, acelasi Mircea Rosca ar fi intervenit pe langa factorii de decizie din institutii publice din judetul Prahova, respectiv Consiliul Judetean, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Persoane Adulte cu Handicap Calinesti si Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat - Sucursala pentru Reprezentare si Protocol Sinaia, in vederea atribuirii catre societatile detinute de varul sau, omul de afaceri Adrian Rotila, a unor contracte de achizitii publice.

In schimbul acestor "interventii", sustin procurorii anticoruptie, Rosca ar fi primit de la Rotila aproximativ 90.000 de lei, constructii in valoare de 35.418,39 lei si folosinta unui autoturism marca Audi A8.

In acelasi dosar sunt cercetati, sub control judiciar, presedintele PNL Azuga, Gabriel Popescu, acuzat de dare de mita, si Diana Dumbrava, secretara primariei din acest oras, acuzata de luare de mita.

Omul de afaceri Adrian Rotila, varul lui Mircea Rosca, este cercetat, tot sub control judiciar, pentru cumparare de influenta. Acesta a fost retinut in 11 noiembrie si eliberat o zi mai tarziu, dupa ce instanta suprema a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva.

Rosca, Dumbrava si Rotila au fost audiati in 11 noiembrie la DNA Ploiesti. La iesire, deputatul a declarat ca este o situatie "ridicola" si ca cel care l-a denuntat pentru fapte de coruptie este un om cu probleme penale.

Rosca a reafirmat, la discutarea cererii DNA in plenul Camerei Deputatilor, ca organele de cerecetare penala pot fi induse in eroare in mod intentionat de anumite persoane certate cu legea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO