Satucul de langa Sibiu, ascuns intre dealuri si paduri, unde timpul parca s-a oprit in loc. "Este un weekend permanent"
Cei care viseaza sa-si petreaca sarbatorile de iarna ca in povestile copilariei sunt asteptati la mai putin de 10 kilometri de Sibiu. Vor gasi acolo un satuc ascuns intre dealuri si paduri, unde timpul parca s-a oprit in loc.
In Cisnadioara gazdele isi intampina musafirii cu voie buna si prajituri cu mere si scortisoara. Cisnadioara are o istorie de 800 de ani si in prezent numara aproape 500 de locuitori. Printre ei ii gasim si pe sotii Tobler. El este elvetian, ea este din Timisoara. De ani buni cei doi s-au indragostit de acest sat, iar de curand s-au mutat aici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Stefan Tobler, profesor in Elvetia: "E un loc special, in primul rand, cand vii e natura si lumina! Fiecare zi e altfel atmosfera! Sunt dealurile, cum e un pic de ceata."
Aurel Anton spune ca a ales Cisnadioara pentru senzatia de vacanta nesfarsita pe care o traieste aici.
Aurel Anton, localnic: "Este un weekend permanent, mare deosebire fata de urbe, unde e si circulatie si poluare. Aici te simti bine, relaxat, altfel iti trece ziua."
Viata satului se invarte in jurul bisericii construita in stil romanic. De-a lungul sutelor de ani a trecut prin multe invazii si incendii. Pe rand, a fost adapost pentru calugari impotriva turcilor, depozit de armament si inchisoare.
Bazilica are acum si un ghid aparte, care a devenit un soi de vedeta locala: Mitzi, o pisica foarte prietenoasa care ii insoteste pe vizitatori, semn ca stie bine locul.
Localnica: "Un ghid necuvantator care chiar este, cum sa zic, cu turistii, prietenoasa."
Povestile locului ii uimesc pe vizitatori.
Carmen Schassburger, administratorul bisericii fortificate: "Cu bolovanii astia se aparau impotriva celor care veneau sa atace cetatea, ii aruncau pur si simplu peste zid. Tinerii, inainte de nunta, de casatorie, ca dovada de putere sau curaj sa zicem, trebuiau sa aduca un bolovan din asta aici sus."
Turista: "Am mai venit la Cisnadioara acum doi ani pe timpul verii. Am venit sa vad cum e pe timpul iernii si drept dovada este un loc minunat."
Pensiunile si restaurantele sasesti insiruite pe ulitele din Cisnadioara ii imbie pe turisti sa zaboveasca mai mult.
Bogdan Ratiu, bucatar, pregateste un piept de rata cu sos de fruce de padure, o reteta saseasca: "Pregatim un piept de rata cu legume trase la tigaie si cartofi la cuptor gratinati in sos de fructe de padure."
Liviu Durdun, proprietar pensiune: "Suntem la 7 km de Sibiu, la 22 de km de Paltinis cu partiile sale renunumite, aproape de Valea Hartibaciului cu cetatile sasesti, Cetatea Cisnadioarei care este de la 1400, locuri care creeaza prin particularitatea lor o stare de confort."
O camera dubla cu mic dejun inclus, pentru doua persoane, costa intre 26 si 70 de euro.
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, turism, travel, atractie turistica,
Dată publicare:
14-12-2016 23:07