Paznicul care a jefuit-o pe Elena Basescu, dispus sa faca orice pentru nu sta in inchisoare. Cum vrea sa obtina iertarea

Dată publicare: 11-01-2016 11:09
Dată actualizare: 14-01-2016 07:03


Paznicul care i-a golit garderoba Elenei Basescu si a lasat-o fara haine si zeci de perechi de pantofi scumpi a cerut clementa judecatorilor.

Condamnat in prima instanta la 4 ani si patru luni de inchisoare cu executare, barbatul de 62 de ani ar vrea acum sa munceasca in slujba comunitatii, ca sa isi rascumpere greseala.

Paul Macarenco a fost filmat cand intra in locuinta Elenei Basescu, in timp ce ea si sotul erau plecati la mare. Paznic al blocului, barbatul de 62 de ani a recunoscut ca a furat din garderoba mezinei fostului presedinte: sutiene, blugi, rochii, pantofi sau cizme, toate valoroase. A luat si obiecte din argint, inclusiv tacamuri si rame foto scumpe. Bunuri in valoare de aproximativ 20 de mii de euro. Banii vor fi recuperati de la faptas.

Paznicul a profitat ca proprietarii inchisesera usa, dar nu o asigurasera cu cheia. Iar cand politistii l-au prins, Macarenco i-a dus acasa, unde mai avea doar o mica parte din hainele furate. Zeci perechi de pantofi, Chanell, Prada si Loui Vuitton, cateva curele si o geanta de voiaj au disparut fara urma.

Judecatorii l-au condamnat in prima instanta la 4 ani si 4 luni de inchisoare, mai ales ca a mai intrat si in doua apartamente din acelasi bloc. De acolo a furat, spun anchetatorii, zeci de tricouri inscriptionate cu mesajul "nu bate", pregatite pentru o campanie impotriva violentei in familie promovata de cantareata Alexandra Stan. Suspectul a fost arestat din august 2014 si i-a rugat pe judecatori sa fie ingaduitori.

Georgeta Calin  avocata lui Paul Macarenco: "Am cerut instantei sa dispuna suspendarea executarii, avand in vedere ca inculpatul este de acord sa presteze munca in folosul comunitatii. A recunoscut savarasire afaptei, este casatorit, are circumstante personale atenuante."

Elena Basescu si celelalte doua victime nu au nicio pretentie financiara de la suspect.

Fiica fostului presedinte a lipsit de la ultimul termen de judecata. Oricum, de multa vreme nu o mai intereseaza soarta barbatului care a jefuit-o. Disperat, Paul Macarenco ar fi vrut sa ingenuncheze in fata mezinei fostului presedinte si sa o implore sa il ierte. Nu mai suporta sa stea in spatele gratiilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO