Patru spitale din Romania, dotate cu echipamente de 5,6 milioane de euro. De unde provin banii si unde au fost investiti
Patru spitale din tara, dotate cu echipamente de 5,6 milioane de euro in cadrul unui proiect cu finantare norvegiana.
Patru unitati spitalicesti din Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Iasi au fost dotate cu echipamente medicale de diagnosticare precoce in oncologia pediatica in cadrul unui proiect cu finantare norvegiana in valoare totala de 5,6 milioane de euro, in cadrul proiectului fiind asigurata si instruirea a 289 de cadre medicale din cele patru centru.
Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" Bucuresti, Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Louis Turcanu” Timisoara si Spitalul Clinic de Urgente pentru Copii "Sf. Maria” din Iasi sunt cele patru centre dotate cu echipamente medicale in valoare de 5,6 milioane de euro, bani proveniti dintr-o finantare norvegiana, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Cluj, coordonatorul proiectului, Catalin Vlad.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Proiectul cu finantare printr-un grant norvegian si-a propus imbunatatirea sanatatii publice prin reducerea inegalitatii in domeniul sanitar. S-a derulat in patru centre de profil, in unitati medicale din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi. Am dorit crearea unor centre dotate pentru diagnosticul precoce al pacientilor din domeniul hematologiei si oncologiei pediatrice, astfel incat sa putem stabili un tratament oncologic multidisciplinar. Proiectul urmareste evolutia pacientilor pe perioada tratamentului si post tratament. S-au achizitionat trei RMN-uri, dotate cu sistem de monitorizare la distanta si aparate de anestezie pentru Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, un ecograf la Timisoara, si au fost instruiti 289 de specialisti, medici, asistente si infirmiere”, a spus Catalin Vlad.
Patriciu Achimas-Cadariu, conferentiar universitar la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta”, a explicat ca noua aparatura ii ajuta in special pe copii, care de acum inainte pot fi monitorizati de la distanta.
"Am avut gandul la micii nostri pacienti, deoarece Institutul Oncologic Cluj-Napoca se ocupa si de cancerele rare, ne-am gandit ca resursele umane in aceasta specialitate sunt deficitare si ne-am gandit cum sa facem ca ele sa ramana in tara”, a explicat Patriciu Achimas-Cadariu.