Cei patru romani blocati de inundatii intr-o statiune din Malaysia au fost salvati. "Toata lumea este in siguranta"

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

Cosmar in Malaezia. Patru turisti romani care visau la o vacanta in paradis au vazut cat de infricosatoare poate sa fie moartea. Hotelul in care erau cazati a fost inundat.

Intreaga statiune a fost puternic afectata de inundatii, iar autoritatile locale au pornit o operatiune contra-cronometru de salvare. Misiunea s-a incheiat dupa trei ore. Turistii au fost mutati de urgenta intr-o scoala, unde au primit alimente.

Romanii ar fi trebuit sa plece inca de marti, insa un muson extrem de puternic a lovit intreaga zona si a facut ca raul care traversa Parcul National din statiunea Taman Negara sa se reverse, iar drumurile sa devina impracticabile.

Ministerul Roman de Externe a fost instiintat ca cei patru turisti au ramas blocati in incita resortului hotelier, fara hrana. MAE a demarat imediat procedurile de urgenta.

Pe tot parcursul noptii, reprezentantii Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur au mentinut legatura cu autoritatile locale care gestioneaza situatia din zona. A fost mentinuta legatura cu structura specializata desemnata pentru evacuarea grupului. Totodata, consulul roman a mentinut legatura cu cei patru cetateni romani romani blocati.

Grupul de cetateni blocati a fost aprovizionat pe timpul noptii cu mancare si apa. A fost declansata procedura de preluare a intregului grup din zona afectata.

Miercuri dupa-amiaza, sinistratii, peste 120 la numar, au scapat din acest cosmar. Pompierii si salvatorii locali au trimis ambarcatiuni si un elicopter ca sa ii preia in siguranta.

"Toate persoanele, oaspeti si pesonal, au fost evacuati din hotel si relocati intr-un centru din alta localitate. Toata lumea este in siguranta", a declarat Nathan Vithi, managerul resortului.

Turistii din Romania, Marea Britanie, Canada si Australia au fost dusi intr-o scoala dintr-o localitate invecinata, Kuala Tahan - aici li s-au pus la dispozitie paturi de campanie, apa si hrana.
Oficialii romani au precizat ca "in zona in care se afla cetatenii romani nu mai exista pericolul de inundatie. De mentionat ca, in continuare, conditiile meteorologice sunt dificil".

Cel mai probabil, joi, romanii vor fi transporati cu un elicopter intr-un alt oras, de unde vor putea fi imbarcati intr-un avion si adusi acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO