Cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter, produs miercuri dimineata

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39
cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 3,9 pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 08.18, in Vrancea, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP).

Seismul s-a produs la adancimea de 131 de kilometri si a avut intensitatea II pe scara Mercalli, in zona epicentrala. Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (40 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Ramnicu Sarat (47 de kilometri), Marasesti (48 de kilometri) si Targu Secuiesc (53 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3,8 pe scara Richter, s-a produs marti, in Banat.

In zona seismica Vrancea s-au produs, in decembrie, alte noua cutremure cu magnitudini intre 3 si 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind inregistrat in 7 decembrie.

In 22 noiembrie, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7, fiind cel mai mare ca magnitudine inregistrat in Romania in ultimii 10 ani. Seismul a fost simtit si in Bucuresti si a fost urmat de mai multe replici, care nu au depasit insa 3,3. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrica a fost afectata in mai multe localitati din judetul Galati. Serviciile de ambulanta din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panica, iar functionarea unor retele de telefonie mobila a fost afectata temporar.

Tot in Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO