Patronul unui pub a oferit mâncare gratis, dar apoi a fost obligat de primărie să o vândă. Ce sumă cere

Ultima actualizare: 22-10-2020 23:03
fish and chips
Facebook.com

Patronul unui pub din Marea Britanie a recurs la o stratagemă pentru a nu fi obligat să-și închidă afacerea în timpul carantinei: vinde un întreg meniu pentru infima sumă de 1 pence. Cinci bani, în lei românești.

Patronul de la The Ships & Giggles a recurs la această tehnică de marketing, în plină pandemie, iar acum oamenii se înghesuie ca să cumpere mâncare de la el. Inițial, a oferit-o gratis, dar acest lucru nu a corespuns cu o hotărâre a Consiliului Local din Lancashire, arată publicația The Sun.

Andy MacDonald, în vârstă de 36 de ani, este proprietarul pubului Ships and Giggles din Preston, care a fost plasat, alături de alte afaceri din zonă, sub cele mai stricte reguli anti-coronavirus, începând de vinerea trecută.

Ca să nu-și închidă afacerea, el a început să servească gratuit fish and chips sâmbătă. Reprezentanții Consiliului Local au spus însă că încalcă regulile, deoarece, practic, mâncarea nu era vândută.

„Ofer o masă gratuită pentru persoanele de condiție modestă - și ni s-a spus că nu putem face asta. Este o mare rușine. Ne-am supus regulilor pentru a ne asigura că putem funcționa în timpul pandemiei, iar acum ni se spune că trebuie să închidem din nou. Este ridicol” a spus Andy.

El crede că autoritățile sunt de vină pentru cazurile din ce în ce mai numeroase de COVID.

„Dar responsabilitatea revine guvernului. Au înnebunit cu toți. Ar fi trebuit să ne țină pe toții închiși. În schimb, au redeschis totul, apoi au dat vina pe sectorul ospitalității. Au pierdut pariul și asta ar putea să ne coste totul” a spus patronul de pub.

Andy acuză că regulile impuse de Primărie sunt neclare, mai ales că modificarea de hotărâre precum că nu poate să vândă mâncare gratuită împreună cu alcoolul au apărut numai după ce a început să facă acest lucru.

Ca o reacție la regulile impuse de consiliul local, el vinde acum mâncarea care însoțește alcoolul pentru suma de 1 pence. „Dacă ați fost afectați de criza coronavirusului plătiți un pence. Dacă aveți o situație mai bună, plătiți un pic mai mult” le-a spus el clienților.


Oficialii Consiliului Local Preston susțin, într-o declarație că „au apărat activ întreprinderile” din oraș, dar există restricții ferme pe care întreprinzătorii trebuie să le respecte dacă vor să rămână deschiși, în siguranță.
Noile reguli permit ca alcoolul să fie vândut doar alături de un fel de mâncare principal, pe care clientul trebuie să o plătească, arată sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO