Marcel Ciolacu s-a convins că masca oprește coronavirusul, după o întâmplare din PSD. Înainte refuza să o poarte

Ultima actualizare: 22-10-2020 21:24
marcel ciolacu
Agerpres

Marcel Ciolacu este convins că masca de protecție poate să oprească răspândirea coronavirusului, după experiențele pe care le-a avut în cadrul partidului.

La început, liderul PSD nu era prea convins de eficacitatea acesteia și o evita la evenimentele publice.

Marcel Ciolacu a povestit ce a aflat de la un lidert local al PSD, care a circulat cu un microbuz, aături de numeroase persone purtând mască, iar apoi a aflat că este infectat. Niciuna din persoanele din preajma sa nu a luat însă virusul


Emil Radu Moldovan este cel care a mers cu microbuzul împreună cu mai mulţi lideri ai PSD şi a purtat mască. La acea vree el nu știa că este infectat, dar știa că în consiliul județean este un angajat infectat cu SARS-CoV-2, relatează news.ro.

Ulterior, Moldovan a fost diagnosticat cu COVID-19 însă niciunul dintre cei care s-au aflat în microbuz alături de el nu a fost infectat pentru că s-au respectat regulile privind purtarea măştii de protecţie.

„Eficienţa măştilor în spaţiile închise ni s-a demonstrat nouă clar că este eficientă”, este concluzia lui Ciolacu.

După debitul pandemiei, Marcel Ciolacu s-a făcut remarcat, în repetate rânduri, la evenimente la care nu a purtat mască de protecţie.

Pe 18 iunie, el a condus şedinţa plenului celor două Camere ale Parlamentului fără a purta masa de protecţie, el afirmând că nu poate vorbi cu masca pe nas şi gură.
„Cu permisiunea dvs. o să vă rog să observaţi că la prezidiu poartă toţi măşti, eu o să-mi permit să... că nu pot vorbi”, a afirmat atunci Marcel Ciolacu, în timp ce şi-a îndepărtat masca de protecţie.

El a participat şi la evenimentul de la Ambasada Franţei, de Ziua Naţională a acestei ţări, fără a purta masca de protecţie, fiind singurul invitat din grădina Ambasadei care nu avea mască.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO