Patriarhul Daniel a oficiat slujba de Inaltarea Sfintei Cruci la manastirea Caraiman
In mod traditional, de vineri, cand se sarbatoreste Ziua Crucii, incepe toamna cu adevarat, se porneste culesul viilor si al livezilor, iar soarele isi pierde din putere.
Crestinii au venit in numar mare, la toate bisericile cu hramul Inaltarea Sfintei Cruci.
La Manastirea Prislop din Hunedoara, unde este mormantul Sfantului Ardealului, Arsenie Boca, a fost praznic mare. La fel si la Caraiman, unde slujba a fost tinuta de Patriarhul Daniel.
Mii de credinciosi s-au rugat la Manastirea Prislop, de Inaltarea Sfintei Cruci. Multi dintre ei au tinut post negru pentru sanatatea familiei si pentru spor in toate.
Dupa slujba, toata lumea a trecut sa se inchine la mormantul acoperit cu flori al parintelui Arsenie Boca. Prigonit in vremea comunismului, cel supranumit Sfantul Ardealului este pretuit de pelerini ca un facator de minuni.
Zi de mare sarbatoare si la Busteni, la hramul Manastirii Caraiman. Peste 500 de credinciosi au venit la slujba oficiata de Patriarhul Daniel.
Cum a fost o zi neobisnuit de calda pentru septembrie, lor li s-au alaturat si numerosi turisti care si-au inceput weekendul la munte mai devreme.
Calugarii au impartit apoi pachete cu alimente pentru toata lumea, dar, nerabdatori, unii credinciosi au dat navala sa primeasca primii de pomana.
Ziua inchinata cinstirii Crucii aminteste de primii imparati crestini: Constantin si Elena. Traditia spune ca, in secolul al IV-lea, Constantin a castigat batalia de la portile Romei impotriva lui Maxentiu, dupa ce a avut viziunea crucii si le-a ordonat soldatilor sa-si puna pe scuturi acest semn biruitor.