Patriarhia confirma: "Marioara Zavoranu NU a fost inmormantata crestineste". Cine sunt cei trei preoti raspopiti


Ultimul update: Vineri 24 Aprilie 2015 00:01
Data publicarii: Marti 21 Aprilie 2015 18:49
Categorie: Stiri actuale

Patriarhia Romana sustine ca mama Oanei Zavoranu NU a fost inmormantata crestineste. Potrivit reprezentantilor Bisericii Ortodoxe, cei 3 preoti, care au oficiat slujba de inhumare sunt raspopiti si NU au dreptul sa ii conduca pe decedati pe ultimul drum.

Unul dintre ei sustine insa ca nu a facut nimic ilegal, pentru ca niciun act nu ii poate lua harul preotiei. Cei trei fac parte dintr-un grup religios care nu este recunoscut de stat, dar functioneaza legal ca o asociatie religioasa.

Marioara Zavoranu a fost inmormantata duminica, la cimitirul privat Eternitatea, pe care ea il patrona. Slujba a fost oficiata de trei preoti care fac parte din asociatia numita "Mitropolia Autonoma Dupa Vechiul Calendar Episcop Gherasim". Patriarhia Romana sustine ca niciunul dintre ei nu avea dreptul sa oficieze slujba de inhumare, pentru ca sunt raspopiti.

"Acesti asa-zisi preoti au fost preoti ai Bisericii Ortodoxe Romane care au fost exclusi pentru abateri disciplinare canonice", explica Constantin Stoica, purt. de cuv. Patriarhia Romana.

Unul dintre ei se numeste Mircea Marian Pintica. In trecut, a fost coordonatorul preotilor misionari din Arhiepiscopia Bucurestilor. Dupa ce a divortat, a fost considerat nedemn de Patriarhie si, caterisit.

"Eu am acte sa slujesc ca si preot in Romania. Mi s-au citit rugaciuni dezlegate de un episcop din Occident, tot ortodox. Preotia are caracter de nesters, e ca botezul. Am harul preotiei, am sfintit agheasma si nu s-a stricat. Nimeni nu poate sa ia printr-o hartie ceva ce ti-a dat printr-o slujba. Nu exista o slujba de caterisire. Nu au ce sa conteste", se apara acesta.

Pintica slujeste acum la capela unui spital privat si face parte din Mitropolia Autonoma dupa vechiul calendar episcop Gherasim. Aceasta asociatie religioasa apare legal constituita pe site-ul Ministerului de Finante dar NU nu figureaza insa si printre cele 18 culte religioase recunoscute de stat.

"Patriarhia Romana face un abuz ca de obicei, crezand ca toata ortodoxia din Romania ii apartine. Sa isi vada de propria ograda, au problemele pe care le au, sa nu isi mai bage nasul pentru ca ceea ce fac este discriminare, defaimare la adresa unor oameni noi”, spune Gherasim Bratu - Reprezentant Al Asociatiei "Mitropolia Autonoma.

"Fac parte dintr-o societate comerciala non-profit inregistrata la ministerul de justitie, dar care nu are nici macar acordul consultativ al secretariatului de stat pentru culte. In concluzie, familia doamnei Mariaora Zavoranu a optat ca aceasta doamna sa nu fie inmormantata crestineste", replica parintele Stoica.

Familia avea posibilitatea de a cere Arhiepiscopiei Bucurestilor sa permita unui preot ortodox sa oficieze slujba. Nu a facut insa, nicio solicitare in acest sens, potrivit reprezentantilor Patriarhiei Romane.

In alta ordine de idei, Oana Zavoranu sustine ca si-a inmormantat mama ca pe o regina, cu bunuri a caror valoare ajunge la 50 de mii de euro. In plus, a revenit la sentimente mai bune fata de rudele sale.

"M-am impacat cu toti. Am recunoscut ca am fost geloasa si sunt. Eu nu i-am lasat pe mama si pe tata sa faca copii. J-am surori, n-am frati, nu atenteaza nimeni la nicio avere. Totul e al meu, iar eu voi stii sa fiu nobila si nu hapsana si se va bucura toata lumea de o viata buna sub regimul meu”, a spus Oana.

De altfel, Oana sustine ca niciodata nu a interesat-o averea mamei sale, ci doar dragostea ei, de care n-ar fi avut parte niciodata.

Ce a mostenit de fapt Oana Zavoranu de la mama ei. Radiografia unei averi de 65 de milioane de euro si veniturile aduse de ea
Ce a mostenit de fapt Oana Zavoranu de la mama ei. Radiografia unei averi de 65 de milioane de euro si veniturile aduse de ea
Marioara Zavoranu a fost inmormantata, dupa o zi plina de scandaluri. Cele doua regrete pe care le are Oana
Marioara Zavoranu a fost inmormantata, dupa o zi plina de scandaluri. Cele doua regrete pe care le are Oana
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital sapoca
Starea răniților atacați cu stativul de perfuzii la Săpoca. Neregulile descoperite în spital
Ce se va întâmpla cu românii care vor dori să intre sau să plece din UK după BREXIT
Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de președintele Iohannis
România, cea mai periculoasă ţară din UE pentru biciclişti şi pietoni
Imaginile care au stârnit indignare. Un șofer încearcă să lovească cu maşina o ursoaică
Greșeala unui motociclist de 21 de ani din Mioveni. Ce a vrut să facă în trafic
dric
Șoferul unui dric a rănit grav un biciclist după ce i-a deschis portiera în față
Viorica Dăncilă se întâlneşte astăzi la Bruxelles cu viitorul preşedinte al Comisiei Europene
Președintele Iohannis va fi primit astăzi la Casa Albă. Despre ce va discuta cu Donald Trump
Reacţia autorităţilor după mesajul privind "norul radioactiv din Rusia". Ce se întâmpla dacă era real
Șofer în stare gravă, după ce s-a răsturnat cu mașina și a ajuns în curtea unei case
Operațiune de salvare a unei turiste din Ungaria, în zona Rimetea