Cazul atentatului din cartierul Vitan. Pedepsele primite de fratii Bogdan si Nicolae Moraru

fratii Mararu, arestare

Fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu au fost condamnati, marti, la 15 ani, respectiv 12 ani de inchisoare, in legatura cu atentatul din cartierul bucurestean Vitan.

Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea celor doi, dar si mentinerea sechestrului pus de procurori pe aproape toata averea fratilor Mararu, care include bijuterii, masina de lux folosita de asasinul platit de cei doi, terenuri, spatii comerciale, dar si sume de bani.

Judecatorii au dispus, prin aceeasi decizie, mentinerea fratilor Razvan si Bogdan Mararu in stare de arestare preventiv.

Daunele morale si materiale urmeaza sa ii fie acordate lui Razvan Isaila, tanarul ce a fost impuscat la comanda fratilor Mararu si care a fost confundat cu Dumitru "Puiu" Mironescu.

Decizia de marti nu este definitiva, ea putand fi contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti.

Citește și
fratii Mararu, arestare
Fratii Mararu vor fi judecati pentru instigare la omor. Cei doi angajasera un asasin platit
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu au fost trimisi in judecata de procurorii bucuresteni, pentru instigare la tentativa de omor calificat si instigare la nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in legatura cu atentatul din cartierul bucurestean Vitan.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti i-au trimis in judecata in 1 august 2013.

Anchetatorii aratau ca fratii Mararu, in perioada septembrie-noiembrie 2012, l-au determinat cu intentie pe inculpatul Vitalie Proca sa comita atacul armat asupra partii vatamate Razvan Isaila, din 26 noiembrie 2012, din Bucuresti, folosind doua arme militare - pistolul-mitraliera, calibrul 5,45x39 mm, tip AK 74 si pistolul Makarov (9x18 mm).

Totodata, aratau procurorii, cei doi frati au sustinut activitatea infractionala a asasinului platit, prin asigurarea mijloacelor materiale si a informatiilor necesare savarsirii infractiunilor.

In 26 noiembrie 2012, pe o strada din cartierul Vitan din Capitala, Vitalie Proca, cetatean moldovean, l-a impuscat in cap si in piept, cu un automat Kalasnikov si un pistol Makarov, pe Razvan Isaila, in varsta de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isaila a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, unde a fost salvat dupa ce a fost supus unei interventii chirurgicale.

In urma atacului armat din 26 noiembrie 2012, din cartierul Vitan din Capitala, comandat de fratii Mararu, Dumitru Mironescu a planuit un atentat, pentru a-l ucide pe Bogdan Mararu. Astfel, in noaptea de 10 spre 11 ianuarie, in jurul orelor 02.20, la comanda lui Mironescu, mai multe persoane au amplasat un dispozitivul exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.

Dumitru "Puiu" Mironescu a fost acuzat ca a comandat asasinarea lui Bogdan Mararu, fiind trimis in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de cinci persoane care au pus dispozitivul exploziv sub masina lui Mararu. in prezent, dosarul se afla pe rolul instantei supreme.

In 14 noiembrie 2010, fratele lui Bogdan si Razvan Mararu, Gheorghita, lider al lumii interlope nemtene, a fost ucis intr-o cafenea din Piatra Neamt, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvaluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea sefului Politiei Romane Petre Toba si a secretarului de stat Dan Fatuloiu.

Intr-un dosar disjuns din acest caz, cetatenii moldoveni Vitalie Proca si Ion Druta au fost trimisi in judecata pentru tentativa de omor.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti l-au trimis in judecata, in 30 ianuarie 2014, pe Vitalie Proca, in stare de arest preventiv, pentru tentativa de omor calificat si deosebit de grav si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In acelasi dosar este judecat si Ion Druta, pentru complicitate la tentativa de omor calificat si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Acesta este incarcerat in Republica Moldova si executa o pedeapsa de 20 de ani inchisoare pentru participare la comiterea unui triplu asasinat, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti.

Potrivit procurorilor, in toamna anului 2012, pe fondul unui conflict mai vechi, Bogdan si Razvan Mararu, prin intermediul lui Ion Druta, zis "Vanea", l-au angajat pe Vitalie Proca, cetatean moldovean, "asasin profesionist", pentru a-l ucide pe Ioan Dumitru Mironescu.

Proca l-a confundat pe Dumitru Mironescu cu Razvan Isaila, pe care l-a urmarit in perioada 16-26 noiembrie 2012, in zona imobilului acestuia, din strada Ion Mortun, Sector 3, din cartierul Vitan.

"In seara de 26 noiembrie 2012, in jurul orelor 18.10, ruland cu viteza redusa cu autoturismul marca Audi A6 (pus la dispozitie de catre inculpatii instigatori), cu numar de inmatriculare CC 2756 PB, a executat mai multe focuri folosind o arma militara - un pistol-mitraliera calibrul 5,45x39 mm, tip AK74 - asupra partii vatamate I.M.N.R. - care tocmai parca autoturismul marca Mercedes clasa E in parcarea de resedinta. in continuare, observand ca aceasta nu a decedat, inculpatul Proca Vitalie a coborat din autoturism si, folosind pistolul Makarov, calibrul 9 mm, pe care il avea asupra sa, s-a indreptat catre partea vatamata si a executat mai multe focuri de arma asupra sa prin geamul portierei dreapta si parbriz, cauzandu-i multiple leziuni traumatice prin impuscare", au scris procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti in rechizitoriul trimis instantei.

Ion Druta este acuzat ca, in perioada octombrie-decembrie 2012, la solicitarea fratilor Mararu, a vorbit cu Vitalie Proca sa il omoare pe Dumitru Mironescu.

"In continuare, Druta Ion a intermediat contactul direct al instigatorilor Mararu Bogdan-Anton si Mararu Razvan-Nicolae cu autorul Proca Vitalie, insotindu-l pe acesta din urma, in data de 15 noiembrie 2012, in Roznov, la un bar detinut de catre inculpatul Mararu Razvan-Nicolae, ocazie cu care primii doi l-au determinat pe Proca Vitalie sa puna in aplicare planul de eliminare a rivalului lor, totodata punandu-i la dispozitie mijloacele materiale si informatiile necesare comiterii asasinatului. Dupa respectiva intalnire, Druta Ion l-a insotit pe Proca Vitalie la Bucuresti, unde i-a asigurat acestuia un loc de cazare si i-a prezentat zona unde urma sa actioneze si caile de acces", au mai scris procurorii in documentul citat.

In 16 noiembrie 2012, Druta s-a intors in Republica Moldova, de unde a asigurat comunicarea intre fratii Mararu si Proca.

In 27 noiembrie 2012, Vitalie Proca a plecat din Bucuresti spre Iasi cu un microbuz de transport public, iar pe 2 decembrie 2012 a iesit din Romania, prin vama Sculeni.

Proca a fost prins in 6 februarie 2013 la Moscova, in baza unui mandat emis in 18 ianuarie 2013 de Tribunalul Bucuresti. Acesta era cautat si de Scotland Yard, pentru o tentativa de omor asupra bancherului rus German Gorbuntov, pe care l-a impuscat, de sase ori, la Londra, cu o arma semiautomata.

Vitalie Proca a fost extradat din Moscova in 18 noiembrie 2013, iar Tribunalul Bucuresti a confirmat, in aceeasi zi, mandatul de arestare preventiva.

Dosarul in care sunt acuzati Vitalie Proca si Ion Druta este judecat de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Sechestru pe averea fratilor Mararu, trimisi in judecata pentru instigare la tentativa de omor
Sechestru pe averea fratilor Mararu, trimisi in judecata pentru instigare la tentativa de omor

Fratii Anton-Bogdan si Nicolae-Razvan Mararu au fost deferiti justitiei de procurorii bucuresteni, pentru instigare la tentativa de omor calificat si instigare la nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in legatura cu atentatul din Vitan.

Fratii Mararu vor fi judecati pentru instigare la omor. Cei doi angajasera un asasin platit
Fratii Mararu vor fi judecati pentru instigare la omor. Cei doi angajasera un asasin platit

Fratii Bogdan si Razvan Mararu, acuzati in cazul atacului mafiot petrecut la sfarsitul anului trecut in Bucuresti, sunt la un pas de momentul in care vor fi trimisi in judecata.

Cazul asasinatului la comanda. Fratii Bogdan si Razvan Mararu au fost arestati pentru 29 de zile
Cazul asasinatului la comanda. Fratii Bogdan si Razvan Mararu au fost arestati pentru 29 de zile

Fratii Mararu si Dumitru Mironescu au ajuns cu totii dupa gratii! Judecatorii au fost convinsi de argumentele procurorilor ca cele doua tabere au pus la cale atentate unii impotriva celorlati.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.