Paște la cort în Bucovina. Turiștii au plătit 550 de lei/persoană pentru trei nopți, cu activități incluse
Turiștii au avut o zi plină în Bucovina. Chiar dacă au stat la cort, pe malul râului sau în vârful muntilor, țelul principal a fost să își tragă sufletul și să se bucure de liniște.
Au mâncat bine, au învățat să încodeieze ouă, iar curajoșii au făcut rafting pe râul Bistrița. Diseară vor merge împreună la Înviere.
În vârf de munte, la aer tare, turiștii au dormit pe săturate, să poată rezista la Înviere. Dar cum tradiția locului e ca ouăle de Paște să fie încondeiate, gazdele i-au pus la treabă pe cei care au vrut să învețe meșteșugul.
Unii mai stângaci la început, toți au lucrat cu drag, mai ales că lângă ei se pregătea balmoș la ceaun și tochitură de porc, după cum e tradiția în Bucovina, chiar și de Paște.
Paznicul pensiunii, un ciobănesc dolofan, a fost la fel de nerăbdător ca turiștii să deguste bunătățile.
După prânz s-au adunat și câțiva nori pe cer, dar nu au reușit să alunge voia bună.
Localnic: „Avem jacuzzi, de toate aici. Dacă plouă mergem în cameră ne odihnim.”
Cu toate că noaptea e încă frig, mai mulți turiști din Constanța, București și Brașov s-au cazat la .. cort, într-un camping de lux. Au vrut să fie cât mai aproape de natură.
Alexandru Alexandrescu, turist: „Citesc mănânc ceva. E o ieșire din cotidianul din București, de la lucru de la birou, e plăcut să vii aici așa te deconectezi absolut de toate.”
Cazarea pentru trei nopți a costat 550 de lei de persoană. În tarif sunt incluse și patru activități în aer liber. Astăzi a fost ziua de rafting.
Zapada din munți s-a topit, iar nivelul apei a crescut aici cu aproape 50 de cm, ceea ce face din râul Bistrița locul perfect pentru rafting.
La noapte, turiștii vor umple mănăstirile din zonă pentru a participa la Înviere!