Pasageri blocați chiar și 7 ore în aeroport, din cauza vremii. „Nu știu ce să facem”

Ultimul update: Sambata 26 Ianuarie 2019 20:14
Data publicarii: Sambata 26 Ianuarie 2019 18:21
Categorie: Actualitate

Ploaia îngheţată le-a făcut mari probleme celor care au fost nevoiţi să plece sâmbătă la drum. În aeroporturi, călătorii au aşteptat ore în şir să decoleze.

Pentru că aeronavele erau învelite în gheaţă, operaţiunile de degrivrare au dus la întârzierea sau chiar la anularea unor curse. Şi trenurile au circulat cu dificultate, iar călători au răbdat de frig. În plus, din cauza gheţii de pe stâlpi şi cabluri, sute de localităţi din sudul ţării au rămas fără energie electrică.

O familie cu doi copii încearcă de vineri să ajungă de la Bucureşti la Timişoara. Zborul a fost anulat de mai multe ori.

Pasageri: „Aseară ne-au ţinut că pleacă ba la 11, ba la 12 noaptea, ba la 1. La 2 jumătate că nu mai pleacă, ne-au dus la hotel. Ne-au zis că plecăm în dimineaţa aceasta. Și acum ne-au spus că e anulată cursă.”

Pasageri: „Ne-au trimis azi noapte la 3 şi jumătate la hotel, până azi dimineaţă la 8 (n.r - sâmbătă) am stat acolo şi acum ne-au promis că decolăm, dar nu mai decolăm. Nu ştiu ce o să facem, ce soluţii găsim, habar nu avem.”

Oamenii spun că nimeni nu le-a dat nicio explicaţie.

Pasager: „Au decolat avioane de pe Otopeni, înseamnă că vremea nu e o problemă. Dacă aterizează avioane pe Timişoara, înseamnă că vremea nu e o problemă. Înseamnă că problema este la compania care asigură transportul aerian. Şi nimeni nu vrea să recunoască chestia asta şi nimeni nu vrea să ne spună nimic.”

Şi alte curse interne au avut întârzieri. Unii pasageri au renunţat să aştepte şi au cerut banii înapoi.

Pasager: „Zbor întârziat timp de trei ore către Iaşi. Următoarea cursă, care era la ora 5, nu are loc suficient să ia toţi pasagerii, care sunt nevoiţi să stea timp de 7 ore. Ar mai fi o cursă la 8. Eu am optat să îmi iau bănuţii înapoi, mă duc să îmi iau maşina să plec la Iaşi.”

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, întârzierile sunt cauzate de operaţiunile de degivrare. Ploaia îngheţată acoperă aeronavele cu o pojghiță groasă. Pentru că sunt probleme de două zile, unii călători au venit şi cu 3 ore mai devreme.

„Dacă drumul nu e bun şi dacă întârzie şi dacă ceva se întâmplă. De aia ne-am trezit dimineaţa, ca să ajungem aici.”

Întârzieri au fost şi în Gara de Nord din Bucureşti. Cursa de la Constanța a ajuns cu mai bine de 3 ore şi jumătate mai târziu.

Pasager: „A fost foarte rău, am îngheţat în vagon. Foarte rău a fost, groaznic.”

Iar un tren care a plecat cu trei sferturi întârziere spre Bacău s-a blocat în Periş.

Pasager: „Stăm de două ore în frig. Fără curent.”
Reporter: „Nu bagă nici căldură?”
Călător: „Ce căldură? Nu ne bagă nimeni în seamă. Am încercat să vorbesc cu ei, nu se poate. Am un copil de 10 ani cu mine, doarme. E leşinată de frig. Leşinată.”

Din cauza ploii îngheţate şi a vântului puternic, locuitorii din zona Pipera-Voluntari au rămas fără energie electrică. Iar un transformator cu probleme, le-a dat mari emoţii oamenilor din acest bloc.

„Stăteam acasă şi am auzit o bubuitură. La transformatorul electric s-a produs scurtcircuit, de la vreme, se vede. Şi am rămas fără curent.”

„Abia ne-am trezit şi nu ştiam ce se întâmplă, că de obicei mai cade gheaţă de pe acoperit. Când ne-am uitat, o flamă puternică, chiar în colţ la blocul nostru. Am oprit siguranţele.”

„Nu ştiam ce s-a întâmplat. Bine că nu a luat foc şi că nu s-a întâmplat ceva cu maşinile care erau jos. Oamenii au rămas şi fără căldură, energie electrică şi apă caldă.”

„Aici e puţ, hidroforul nu funcţionează. Sunt norocoşi cei care au gaz.

În total, 32 de localităţi din Ilfov au rămas fără curent şi alte câteva zeci din Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi, - potrivit companiilor de distribuţie din Muntenia şi Dobrogea. Doar unele probleme s-au remediat.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a trimis în Ialomiţa 16 generatoare de capacitate mare pentru a ajuta măcar în parte oamenii rămaşi în beznă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cod galben de polei, în 6 județe. Până când va fi în vigoare avertizarea ANM
Cod galben de polei, în 6 județe. Până când va fi în vigoare avertizarea ANM
VIDEO PROTVPLUS.RO
daniel suciu
Cine e Daniel Suciu, noul ministru la Dezvoltare. Averea deputatului PSD
Apă cu clor, pe Drumul Apelor Minerale. "Ţine de birocraţie ce apă avem"
Restaurantele şi terasele din Sibiu, închise pentru summitul UE. Aeroportul e prea mic
LOTO 6/49: numerele extrase la LOTO joi, 21 februarie 2019
Cum arată grădinița de la mall. 500 de copii din București vor fi primiți în 21 clase
Insecta uriașă fotografiată pentru prima dată în ultimii 40 de ani. FOTO
muzica restaurant
Exasperați de 2 ani de muzica de peste drum. Coincidență bizară când sună la poliție
Surpriza polițiștilor când au verificat o mașină de transport. Au deschis dosar penal
Elev amenințat cu cuțitul de un coleg, în curtea școlii. Paznicul a chemat jandarmii
Ce a făcut un deputat după ce a lovit cu maşina o tânără care traversa regulamentar
Ambasadorul SUA la București: Este important ca indivizii să fie activi în lupta anticorupţie
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit. Pilotul a supraviețuit, dar elevul său nu