Circulaţia trenurilor, afectată. Mai mulți copaci au căzut pe liniile de contact

tren

Circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo severe unde mai mulţi copaci, care au cedat sub greutatea gheţii, s-au prăbuşit pe firul de contact, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

update 11:05 Circulaţia feroviară a fost reluată, sâmbătă, pe Magistrala 900, între staţiile CF Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Marfă, judeţul Mehedinţi, după îndepărtarea unui copac căzut pe firul de tensiune, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

UPDATE 11:00 Linia de cale ferată Valea Alba - Drobeta Turnu Severin Marfuri a fost redeschisă începând cu ora 10:00, iar trenurile circulă în condiţii normale, informează CFR SA.

De asemenea, şi la intrare în Capitală se circulă în condiţii normale pe ambele fire între Buftea - Periş - Crivina, însă personalul feroviar rămâne pe teren pentru verificare şi intervenţie, dacă situaţia o impune din nou, precizează reprezentanţii companiei.

În ceea ce priveşte tronsonul Bucureşti - Lehliu, se fac ultimele verificări, astfel încât şi pe acest segment să se reia circulaţia în condiţii normale, fără ataşarea suplimentară a unei locomotivei Diesel.

Citește și
copac bucuresti
Șir de incidente în Capitală din cauza poleiului. 120 de mașini, avariate
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Pe restul reţelei feroviare, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar fără implicaţii majore în circulaţia trenurilor, subliniază CFR SA.

UPDATE 10:00 "Trenul care trebuia să ajungă în Reşita la ora 08:30, este acum în gară la Balota, după ce a rămas în câmp pentru că i s-a stricat locomotiva", a transmis un cititor. Potrivit acestuia, în tren nu este căldură şi nici curent, psagerii rămânând blocați. În comuna Șimian s-a rupt un cablu.

Un pasager se pare că și-a pierdut răbdarea și a plecat pe jos, prin zăpadă.

Sunt afectate relaţiile Bucureşti Nord - Lehliu şi Valea Alba - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secţii aflate pe raza Regionalelor Bucureşti şi Craiova, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Personalul feroviar este deja pe teren şi acţionează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact şi efectuarea reglajelor la catenară", se spune în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit documentului, pe sectorul Bucureşti - Lehliu, sector care are două fire de circulaţie, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie, care se vor desfăşura alternativ pe cele două fire. Tracţiunea Diesel este realizata cu două locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secţia de cale ferată Valea Alba - Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulaţie, trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menţinută în toată perioada necesară desfăşurării intervenţiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi restabilirea alimentării cu energie electrica a firului de contact.

De asemenea, în comunicat se menţionează faptul că se circulă în continuare în condiţii speciale la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea - Periş - Crivina, unde se înregistrează fluctuaţii de tensiune în linia de contact şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Un copac căzut pe A1 a provocat un accident rutier. 6 oameni au fost răniți
Un copac căzut pe A1 a provocat un accident rutier. 6 oameni au fost răniți

Un microbuz care transporta 14 pasageri a fost implicat într-un accident, vineri noaptea, pe A1, după ce a acroșat un copac căzut pe carosabil. 6 oameni au fost răniți ușor.

Șir de incidente în Capitală din cauza poleiului. 120 de mașini, avariate
Șir de incidente în Capitală din cauza poleiului. 120 de mașini, avariate

A fost o noapte de coşmar pe şoselele din Bucureşti şi alte nouă judeţe din ţară, unde vineri seară a fost emis cod portocaliu de polei, care a fost valabil până la 3 dimineaţa.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.