Circulaţia trenurilor, afectată. Mai mulți copaci au căzut pe liniile de contact


Ultimul update: Sambata 26 Ianuarie 2019 11:08
Data publicarii: Sambata 26 Ianuarie 2019 09:33
Categorie: Stiri actuale
tren

Circulaţia trenurilor este afectată de condiţiile meteo severe unde mai mulţi copaci, care au cedat sub greutatea gheţii, s-au prăbuşit pe firul de contact, ceea ce a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a locomotivelor.

update 11:05 Circulaţia feroviară a fost reluată, sâmbătă, pe Magistrala 900, între staţiile CF Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Marfă, judeţul Mehedinţi, după îndepărtarea unui copac căzut pe firul de tensiune, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

UPDATE 11:00 Linia de cale ferată Valea Alba - Drobeta Turnu Severin Marfuri a fost redeschisă începând cu ora 10:00, iar trenurile circulă în condiţii normale, informează CFR SA.

De asemenea, şi la intrare în Capitală se circulă în condiţii normale pe ambele fire între Buftea - Periş - Crivina, însă personalul feroviar rămâne pe teren pentru verificare şi intervenţie, dacă situaţia o impune din nou, precizează reprezentanţii companiei.

În ceea ce priveşte tronsonul Bucureşti - Lehliu, se fac ultimele verificări, astfel încât şi pe acest segment să se reia circulaţia în condiţii normale, fără ataşarea suplimentară a unei locomotivei Diesel.

Pe restul reţelei feroviare, traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar fără implicaţii majore în circulaţia trenurilor, subliniază CFR SA.

UPDATE 10:00 "Trenul care trebuia să ajungă în Reşita la ora 08:30, este acum în gară la Balota, după ce a rămas în câmp pentru că i s-a stricat locomotiva", a transmis un cititor. Potrivit acestuia, în tren nu este căldură şi nici curent, psagerii rămânând blocați. În comuna Șimian s-a rupt un cablu.

Un pasager se pare că și-a pierdut răbdarea și a plecat pe jos, prin zăpadă.

Sunt afectate relaţiile Bucureşti Nord - Lehliu şi Valea Alba - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secţii aflate pe raza Regionalelor Bucureşti şi Craiova, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Personalul feroviar este deja pe teren şi acţionează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea şi îndepărtarea copacilor prăbuşiţi, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact şi efectuarea reglajelor la catenară", se spune în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit documentului, pe sectorul Bucureşti - Lehliu, sector care are două fire de circulaţie, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenţie, care se vor desfăşura alternativ pe cele două fire. Tracţiunea Diesel este realizata cu două locomotive ale operatorului naţional CFR Călători.

Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secţia de cale ferată Valea Alba - Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulaţie, trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menţinută în toată perioada necesară desfăşurării intervenţiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor şi restabilirea alimentării cu energie electrica a firului de contact.

De asemenea, în comunicat se menţionează faptul că se circulă în continuare în condiţii speciale la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea - Periş - Crivina, unde se înregistrează fluctuaţii de tensiune în linia de contact şi implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

Sursa: Agerpres

Un copac căzut pe A1 a provocat un accident rutier. 6 oameni au fost răniți
Șir de incidente în Capitală din cauza poleiului. 120 de mașini, avariate
Șir de incidente în Capitală din cauza poleiului. 120 de mașini, avariate
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alina și Cezar față în față în bătălia pentru marele premiu. Ce plating-uri au prezentat în fața chefilor

04:05
Cezar Marin față în față cu chefii . Ce au spus chefii despre farfuria sa

01:06
Alina Gologan și farfuria ei de tartar de somon. Cum s-a descurcat

01:24
Ionuț pierde bătălia MasterChef și iese din concurs

00:53
Alina, Cezar și Ionuț față în față în finala MasterChef. Au de gătit patru feluri de mâncare

02:05
FINALA MASTERCHEF: Moment emoționant - Cei trei finaliști sunt susținuți de familie

04:20
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23