Surse: Fraudă de aproape 700.000 de euro făcută de nepotul liderului PSD Paul Stănescu
Parchetul European investighează o fraudă de 667.000 de euro cu fondurile europene pentru o fermă de porci.
Parchetul European (EPPO) investighează o fraudă estimată la 667.000 de euro, aproximativ 3,3 milioane de lei, produsă de un grup de 5 persoane. Acestea sunt anchetate într-un dosar legat de folosirea ilegală a fondurilor europene oferite pentru o fermă de porci din județul Olt.
Surse judiciare, citate de News.ro, susțin că printre cei vizați de anchetă s-ar număra Alex-Florin Stănescu, nepotul secretarului general al PSD, Paul Stănescu.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Recent, politicianul a declarat că nu a mai păstrat legătura cu nepotul sau cu fratele său în ultimii ani.
„Foarte sincer şi foarte direct: cred că cu nepotul meu şi cu fratele meu sunt cel puţin cinci ani, dacă nu şase, de când nu am mai vorbit”, a explicat Paul Stănescu.
În acest dosar este anchetată înființare a unei ferme de porci în orașul Corabia, județul Olt. Acest proiect, conform EPPO, este finanțat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
Datele din anchetă arată că beneficiarul fondurilor, furnizorul de echipamente și consultantul de proiect, au prezentat documente false legate de achizițiile pentru ferma de porci.
Mai exact, în această schemă frauduloasă au fost folosite documente falsificate legate de prețul plătit în realitate pentru unele echipamente sau de cantitatea acestora. În acest fel, cele 5 persoane ar fi produs un prejudiciu de 667.000 euro.
Pe lângă cei trei oameni care au legătură directă cu ferma de porci, schema de fraudare a avut nevoie de ajutorul unor oficiali din Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Procurorii au stabilit că doi angajați ai instituției au mințit în rapoartele făcute după inspecțiile de la fermă.
În plus, procurorii EPPO susțin că au împiedicat plata unei sume de 500.000 de euro în mod fraudulos.
Ancheta a beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Timiș și Mehedinți, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș – Poliția Municipală Lugoj și Brigada de Operațiuni Speciale Timișoara.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Parchetul European, fonduri europene, ferma, ferma de porci,
Dată publicare:
18-07-2024 16:43