Un pacient infectat cu coronavirus a tușit spre medici, la "Matei Balș". Reacția managerului


Ultimul update: Marti 17 Martie 2020 16:00
Data publicarii: Marti 17 Martie 2020 14:36
Categorie: Stiri actuale
Primul deces cauzat de coronavirus în Republica Moldova

Un pacient infectat cu Covid-19, internat la Spitalul "Victor Babeş” din Capitală, a refuzat să poate mască pentru a proteja cadrele medicale, tuşind către acestea şi spunându-le că este obligaţia lor să îl îngrijească.

Informația a fost făcută publică de managerul spitalului, Emilian Ioan Imbri, la mai multe posturi de televiziune. 

Imbri a precizat că i-a transmis pacientului că va fi reclamat și că va vorbi despre comportamentul său în presă.

"Dumnealui şi-a scos masca de câteva ori la rând când au intrat să-l îngrijească şi a tuşit spre ei spunând că este obligaţia noastră, a cadrelor medicale, să-l facă bine. I-am transmis domnului că, în momentul în care va părăsi spitalul, va avea din partea unităţii noastre o reclamaţie. Nu este vorba de plângere penală, pentru asemenea lucruri nu trebuie să faci plângere penală, că va avea o reclamaţie şi că voi face public acest comportament care, la vârsta şi la pregătirea domnului, îl face de ruşine, cum spune poporul nostru", a afirmat managerul Spitalului "Victor Babeş", potrivit News.ro.

El a precizat că, începând de marţi, pacientul este "cuminţel” după ce, probabil, a fost sunat de acasă de către rude care i-au comunicat că în presă se scrie despre comportamentul lui.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO