Șeful Clinicii de Oncologie din Iași, infectat cu coronavirus. Soția, medic la Spitalul de copii

Dată publicare: 17-03-2020 12:31
Dată actualizare: 17-03-2020 17:50


În două spitale din Iași se fac anchete epidemiologice, după ce unul dintre cei mai cunoscuți medici din oraș a fost depistat pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Bărbatul este șeful Clinicii de Oncologie de la Institutul Regional de Oncologie, iar soția lucrează la Spitalul de Copii, șefa Clinicii de Hematologie și Oncologie. Aici, zeci de angajați sunt izolați acum în instituție și așteaptă rezultatele testelor făcute femeii.

Șeful Clinicii de Oncologie a fost confirmat pozitiv luni, iar în cazul soției sale rezultatele se vor afla marți. Cuplul a fost săptămâna trecută în Paris, doar pentru o zi, pentru o urgență. Franța nu era, în acel moment, printre zonele roșii. Cei doi s-au întors miercurea trecută, iar în urma unei discuții cu conducerea Institutului Regional de Oncologie, bărbatul a decis să rămână în izolare acasă. Acum este internat.

La ancheta epidemiologică, medicul a declarat că nu a fost la lucru în nicio zi de atunci. Pentru a confirma spusele lui, vor fi verificate înregistrările de la toate camerele de supraveghere din institut.

Soția sa, șefă a Clinicii de Hematologie și Oncologie de la Spitalul de Copii a mers însă, la serviciu. Ea a purtat tot timpul mască și mănuși. Însă acum, după ce soțul său a fost infectat cu noul coronavirus, a rămas în izolare acasă.

La Spitalul de Copii, secția pe care o conduce a fost închisă.

Zeci de medici, asistente și infirmiere sunt izolați până când se va afla dacă și femeia trebuie internată. Cei de la Direcția de Sănătate Publică încearcă să afle acum care sunt persoanele cu care bărbatul a intrat în contact direct.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO