Ovidiu Tender ramane in inchisoare. Magistratii au respins cererea de stramutare a dosarului RAFO-Carom
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins joi, ca nefondata, cererea lui Ovidiu Tender de stramutare a dosarului RAFO-Carom, astfel incat el ramane cu condamnarea de 12 ani si sapte luni inchisoare primita in acest dosar.
Decizia este definitiva. Avocatii lui Ovidiu Tender au cerut stramutarea dosarului RAFO-Carom de la Curtea de Apel Bucuresti la o alta curte de apel din tara, pe motiv ca unul dintre judecatorii care l-au condamnat pe Tender, Mihai Alexandru Mihalcea, ar fi fost incompatibil, relateaza Agerpres.
Pe 8 iunie, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti la 12 ani si sapte luni inchisoare in dosarul RAFO-Carom, in timp ce Marian Iancu a primit 14 ani de detentie.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Alte condamnari din dosar: Toader Gaureanu - 9 ani si 10 luni inchisoare, Cicilia Dumitrescu - 7 ani, Marin Badea - 8 ani si 6 luni, Bogdan Salajan - 3 ani cu suspendare, Kadri Mazhar Basaran - 6 ani si 6 luni inchisoare cu executare.
In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.
Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.
Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.
Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti, iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002 - 2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt si, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC Carom SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia Carom SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.