Orașul Galați, lovit de un nou focar de Covid-19. Medicilor li se fac perfuzii la ieșirea din tură: „Personalul este epuizat”

Ultima actualizare: 07-07-2020 09:28

Orașul Galați se confruntă cu un nou focar de Covid-19, chiar în Spitalul Judeţean de Urgență.

În acest moment 38 de angajați sunt confirmați, patru secții au fost închise pentru 48 de ore, pentru dezinfecție, iar toate cele cinci paturi de terapie intensivă pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 sunt ocupate.

În urma anchetei epidemilogice, se pare că virusul a fost luat din comunitate.

Liliana Iordăchescu, DSP Galați: „La Spitalul Județean, în prezent, sunt confirmate 38 de persoane, angajați ai spitalului, personal medical și personal de îngrijire. Patru secții sunt închise pentru dezinfecție terminală pentru 48 de ore. La nivelul județului, ca și pozitivi, am înregistrat 18 medici, 56 de asistenți medicali și 51 de brancardieri - infirmieri - îngrijitoare. Deci în total 125 de persoane."

Medicii care lucrează în secția ATI sunt epuizați fizic și psihic, iar de multe ori, la ieșirea din tură, trebuie să li se facă tratament cu perfuzii.

Ionuț Băneșanu, medic UPU: „Personalul medical este epuizat. Au fost cadre medicale, care după ieșirea din tură, au avut nevoie de tratament perfuzabil, de oxigenoterapie. De asemenea, paturile pe secția de ATI Covid, singura secție permanentă de ATI din județul Galați, este plină. Situația nu este deloc plăcută!"

Autoritățile fac apel către locuitori să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța fizică.

Gabriel Avrămescu, prefect Galați: „În momentul de față, cel mai complicat focar îl reprezintă Spitalul Județean. În afară de acesta, avem o medie de 30 de cazuri pe zi. Facem un apel la toți cetățenii din județul Galați să respecte măsurile de distanțare socială, să poarte mască și să încerce să evite zonele aglomerate. La creșterea accentuată pe care o avem riscăm să ocupăm toate locurile din spital și în afară de aceasta, să blocăm și secția de terapie intensivă. Riscăm să ne punem în pericol unii pe alții, membrii familiei și riscăm să avem din nou decese."

În Galați au fost confirmate 1.071 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 94 au decedat, iar 663 s-au vindecat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO