ORA DE VARĂ 2019. Cum ne afectează schimbarea orei: ”Poate să apară starea de depresie”

Ultima actualizare: 30-03-2019 19:50

ORA DE VARĂ 2019. În noaptea de sâmbătă spre duminică trecem la ora de vară. Pierdem o oră, astfel că mulţi dintre noi s-ar putea simţi ceva mai obosiţi în săptămâna care urmează.

ORA DE VARĂ 2019. Din 2021, România şi celelalte ţări europene vor renunţa la schimbarea orei, după o decizie a Parlamentului European, care lasă fiecărui stat libertatea de a decide la ce orar va rămâne: de vară sau de iarnă.

ORA DE VARĂ 2019. În noaptea de sâmbătă spre duminică, trecem oficial la ora de vară, adică ora 3 devine ora 4, iar duminică devine cea mai scurtă zi din an. Pentru unii, acomodarea este un chin.

”E un disconfort pe care îl ai. Atât pentru noi adulţii, dar mai ales pentru copii, că ei resimt şi mai tare aceste schimbări de oră. E greu cu trezitul, grădiniţa şi altele”, sunt explicate efectele.

Eva Cristescu, medic de familie: ”E o oboseală care se instalează, mai accentuată decât în mod obişnuit. Sigur, trebuie să ţinem cont acum şi de faptul că suntem ieşiți de abia din iarnă şi că astenia de primăvară are şi ea un rol la acomodarea asta nu? Dar, pe de altă parte, poate să apară o uşoară stare de depresie, lipsă de pofta de mâncare. Minore, desigur.”

ORA DE VARĂ 2019. Ca să vă acomodaţi mai repede, medicii recomandă un program fix de somn şi o alimentaţie bogată în fructe şi legume verzi. Unii însă nu au nevoie şi văd partea plină a paharului.

”Poţi să stai mai mult cu copilul afară. Maine seară, spre exemplu, nu se va mai întunecă la 6 jumătate, 7 fără un sfert, se va întuneca la 8 fără un sfert. Eh, mai am încă o oră de stat afară cu el”, spune un părinte.

ORA DE VARĂ 2019. În această săptămână, Parlamentul European a votat pentru renunţarea la schimbarea orei. Până atunci, fiecare stat trebuie să decidă dacă rămâne la ora de vară sau cea de iarnă.

Dacă decidem să rămânem la ora de vară, ultima schimbare de oră va fi făcută în martie 2021 şi dacă va fi cea de iarnă, în octombrie 2021.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO