Opt persoane, printre care trei copii care mergeau la munte, într-un cantonament sportiv, au fost rănite într-un accident de circulație produs pe Drumul Național 1, în județul Prahova, când trei mașini au intrat una în cealaltă.

Din primele cercetări, de vină pentru producerea accidentului ar fi un șofer neatent care nu a observat la timp autoturismele din față, care opriseră la barierele unei treceri la nivel cu calea ferată, și le-a izbit în plin.

El a suferit leziuni grave şi a fost dus la spital.

Ceilalți șapte răniți au primit îngrijiri la fața locului.

Accidentul s-a produs pe Drumul Național 1, aproape de localitatea Băicoi. În mai multe mașini se aflau 36 de copii, sportivi, care se îndreptau cu antrenorii și unii dintre părinți către Predeal, în cantonament. O mașină de teren, în care se aflau trei copii de 7, 9 și 12 ani a fost izbită în plin de un alt autoturism, condus de un șofer de 42 de ani.

Ludovic Gabor, șofer: "Din spate a venit și ne-a lovit pe amândoi. Era semaforul pe roșu, atunci se ridicau barierele, că plecase trenul".

O şoferița de 36 de ani era în autoturism cu soțul ei și trei dintre sportivi. Toți au suferit răni minore în urma accidentului.

Alexandra Rădan, șoferiță: "Efectiv a intrat în noi. Noi eram opriți că s-au ridicat barierele, erau încă luminile roșii, a venit din spate și am auzit o bubuitură".

George Rădan, pasager autoturism: "N-a fost atent! Era cu telefonul în mână, dădea mesaj, a intrat în plin în noi, nu e pic de frână. Am și copii în grija mea luați".

Reporter: "Sunt sportivi copiii?".

Alexandra Rădan, șoferiță: "Toți".

Martor: "A oprit la calea ferată și i-a lovit în spate".

Din cauza accidentului, traficul pe sensul către Brașov a fost blocat și s-au format cozi de mașini pe câțiva kilometri. Polițiștii au ajuns la fața locului și au demarat o anchetă.

Șoferul care ar fi provocat accidentul a fost rănit, preluat de un echipaj de la ambulanță și transportat la spital. Ceilalți răniți au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat să fie duși la Unitatea de Primiri Urgențe. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și urmează să lămurească exact din ce cauză s-a produs acest accident.