Accident rutier grav în parcarea unui magazin din Alba Iulia. Un bărbat de 81 de ani a fost lovit de un șofer care voia să parcheze.

Victima a căzut ca secerată pe asfalt și s-a lovit puternic în zona capului. O ambulanță l-a preluat și l-a transportat la spitalul din Alba Iulia, unde starea lui s-a agravat, așa că medicii l-au intubat. Polițiștii au deschis o anchetă și fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Accidentul s-a petrecut în jurul prânzului în parcarea amenajată a unui magazin. Totul a fost surprins pe camerele de supraveghere. Șoferul în vârstă de 69 de ani venise la cumpărături și voia sa parcheze mașina. În imagini se vede cum șoferul face câteva manevre care cu greu pot fi explicate. L-a suprins pe pieton și l-a lovit, iar victima a căzut la pământ.

Medicii de la Spitalul de Urgență din Alba Iulia l-au preluat pe bărbat.

Aurel Crișan – medic sef UPU SMURD Alba: ”Starea generală a pacientului s-a degradat, astfel încât a fost nevoie de intubație traheală. Este un pacient intubat, deocamdată stabil hemodinamic. El este în momentul de față sub atentă supraveghere medicală și face examenul tomografic, urmând să fie preluat de o echipă complexă formată din medicul urgentist, neurochirurg.”

Polițiștii încearcă să își dea seama cum s-a petrecut totul.

Dan Toma – Biroul Rutier Alba Iulia: ”În parcarea unui complex comercial, o parcare amenajată, o persoană de 81 de ani, în timp ce se deplasa în calitate de pieton, a fost acroșat de către un autoturism. Pietonul a suferit leziuni corporale, fiind preluat de către un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Alba Iulia. În continuare efectuăm cercetări pentru stabilirea în cauză a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.”

Șoferul mașinii a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Între timp, medicii fac tot posibilul să îl salveze pe bătrânul lovit.