Operatorii de taxi, obligaţi să asigure cel puţin o maşină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap

Ultima actualizare: 16-12-2019 11:22
taxi
Pro TV

Toţi operatorii de taxi vor fi obligați să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut, miercuri de către CGMB.

Nerespectarea obligaţiei se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 200-1.000 de lei.

În referatul de aprobare, semnat de primarul general, Gabriela Firea, sunt invocate prevederile art. 64 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit cărora toţi operatorii de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

În referat se mai arată că, în baza unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia 1472/12.04.2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Primăria Capitalei este obligată să înlăture situaţia de discriminare semnalată de către reclamant şi să oblige toţi operatorii de taxi să aibă cel puţin un autovehicul adaptat, "destinat exclusiv efectuării serviciului public de transport în regim de taxi în favoarea persoanelor cu dizabilităţi care utilizează pentru deplasare cărucioare rulante electrice nepliabile".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO