Opera de arta de 150.000 de euro pe care Columbeanu o scoate la vanzare pentru ca Irinuca se impiedica de ea prin casa

Ultima actualizare: 16-03-2015 07:21

"La un pahar de vin, Sabin Balasa a prezis ca sculptura lui se va vinde cu 350 de mii de euro"... sunt cuvintele lui Irinel Columbeanu care cauta cumparatori pentru o piesa gigantica din fibra de sticla, numita "Echilibru".

Intrebat daca a fost constrans material sa vanda opera de arta, Irinel Columbeanu a fost categoric: vrea doar sa renunte la amintirile pe care i le trezea trupul voluptuos de femeie. Si in plus, Irinuca se tot impiedica de sculptura cand se dadea cu bicicleta prin living.

"Echilibru" este singura sculptura din portofoliul pictorului Sabin Balasa, un apropiat al familiei Columbeanu, care a cumparat opera imediat dupa finisare. Evaluarea casei de licitatie a stabilit suma de 150 de mii de euro, dar prima strigare in licitatie va fi de 80 de mii.

„Maestrul, la un pahar de vin odata, a facut asa, o prevedere care sa vedem daca se materializeaza sau nu. 350 de mii mi-a spus”, povesteste Columbeanu.

Jumatate femeie, jumatate "sabinozaur", dupa cum a botezat artistul aceasta creatura ciudata. Timp de 15 ani, "Echilibru" a stat in livingul resedintei lui Irinel Columbeanu de la Izvorani. Contactul cu opera de arta a fost rezervat proprietarului, fostei sale sotii, apoi fiicei lor, Irina, si invitatilor lor. Daca sculptura din fibra de sticla va fi adjudecata tot de un colectionar privat, va avea nevoie de un spatiu de expunere similar. Are 1,30 m inaltime si aproape 2 lungime.

Dupa moartea artistului, operele lui Sabin Balasa au crescut constant ca valoare. Asadar, e straniu ca un pasionat ar alege sa se desparta de cea mai pretioasa dintre ele.

„Sunt niste amintiri un pic tulburatoare de care as vrea sa ma despart. E vorba si de arta si de femeile care uneori aleg sa ii pacaleasca pe oamenii de afaceri mai in varsta...”

Domnul Columbeanu asteapta oferte si din partea statului roman, de la cumparatori din strainatate si- de ce nu, spune el- de la pasionati de arta aflati acum in inchisoare.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO