Omar Hayssam va executa 23 de ani si patru luni de inchisoare, in urma contopirii pedepselor

27-03-2015 21:50


Omar Hayssam va executa 23 de ani si patru luni de inchisoare, in urma contopirii pedepselor primite in dosarele "Volvo", "Foresta Nehoiu" si cel al rapirii celor trei jurnalisti, a decis, vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia luata in cazul lui Hayssam este definitiva. Prin sentinta de vineri, instanta suprema a mentinut decizia din 2 februarie a Curtii de Apel Ploiesti.

Acest dosar de contopire a pedepselor a fost rejudecat. Astfel, in 30 octombrie 2014, magistratii Curtii de Apel Ploiesti au stabilit o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare si cinci ani interzicerea dreptului de a avea calitatea de administrator sau de membru al consiliului de administratie al unei societati comerciale pentru Omar Hayssam, in urma contopirii pedeselor din dosarele rapirii celor trei jurnalisti, inselaciunii in cazul "Volvo" si fraudelor din dosarul cauza "Foresta Nehoiu".

Decizia magistratilor Curtii de Apel Ploiesti a fost luata in baza noilor prevederi penale si in urma sesizarii primite de la Comisia de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile din Penitenciarul Margineni, unde Omar Hayssam este incarcerat.

Hotararea a fost contestata de Hayssam, dar si de procurori, iar in luna decembrie a anului trecut Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis cazul inapoi la Curtea de Apel Ploiesti pentru rejudecare.

Sirianul Omar Hayssam este, in prezent, judecat intr-un alt dosar in care a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT in octombrie 2012, alaturi de fratele lui, Mohamad Omar, cumnatul sau, Mihai Nasture, si doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteuca si Doina Farladanschi. Ei sunt acuzati de inselaciune si delapidare, prin intermediul unui grup de firme, numit "Manhattan".

In 2 august 2012, Tribunalul Bucuresti a dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pentru Omar Hayssam si, in lipsa, pentru Mohamad Omar, la solicitarea procurorilor DIICOT.

VIDEO PROTVPLUS.RO