Olga Tudorache, internata de urgenta la Spitalul Elias. Medicii: "nu a suferit un accident vascular"

×
Codul embed a fost copiat

Actrita a ramas internata peste noapte si este bine, potrivit directorului Teatrului Metropolis. Initial s-a crezut ca este vorba despre un accident vascular cerebral, insa dupa ce i-au facut investigatii, medicii au infirmat aceasta varianta.

 

Actrita Olga Tudorache a fost internata, duminica seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Bucuresti, cu suspiciune de accident vascular cerebral.

Olga Tudorache juca, duminica seara, in spectacolul "Peste cu mazare" al Teatrului Metropolis, cand i s-a facut rau pe scena, iar reprezentantii institutiei au chemat ambulanta.

Actrita a fost transportata la spital cu suspiciune de accident vascular cerebral.

Citește și
Fenomen misterios
"A venit din nou. Suntem ingroziti". Aparitia bizara care a inchis un aeroport din China

Nascuta la 11 octombrie 1929, Olga Tudorache are o cariera in teatru de peste 50 de ani.

In toamna anului 1951, aceasta a fost angajatǎ la Teatrul Tineretului din Bucuresti, unde si-a desfasurat activitatea neintrerupt, pana in anul 1966, cand institutia a fuzionat cu Teatrul Nottara.

S-a angajat la Teatrul Mic, unde a lucrat pana in 1978. Din 1976, ea a fost conferentiar universitar la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L.Caragiale", la catedra de actorie.

A avut sase promotii de actori, pana la pensionare (1997), iar retragerea efectiva din invatamant a avut loc in anul 2000.

Desi primul premiu national l-a obtinut cu "Domnisoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, s-a lansat cu rolul titular din "Nila Tobosara" de Salinski.

A intruchipat tipologii extrem de diferite: Ioana Boiu in "Suflete tari" de Camil Petrescu, Femeia Comisar in "Tragedia optimista" de Visnevski, rolul titular in "Antigona" de Sofocle, Masa in "Cadavrul viu" de Tolstoi, Cleopatra in "Antoniu si Cleopatra" de Shakespeare, Doamna Smith in "Cantareata cheala" de Eugen Ionescu, Leonora in "Tango" de Mrozek, Vitoria Lipan in "Baltagul" dupa M. Sadoveanu, Fany Ellis in "Premiera" de John Cromwell, Ducesa de Gloucester in "Richard al III-lea" de Shakespeare etc.

Pe scena Nationalului bucurestean, Olga Tudorache si-a facut o revenire spectaculoasa, in 1997, cu spectacolul "Regina mama" de Manlio Santanelli. De asemenea, spectatorii au admirat-o, in rolul Emilia din "Cimitirul pasarilor" de Antonio Gala, la Teatrul Mic. In plus, in noiembrie 2005 Olga Tudorache a aparut in fata publicului, la Theatrum Mundi - care a devenit in 1 noiembrie 2007 Teatrul Metropolis - intr-o dubla ipostaza: de regizor si interpret al spectacolului "Peste cu mazare".

Considerandu-se a fi, prin excelenta "un actor de teatru", Olga Tudorache evita sa vorbeasca despre aparitiile sale pe marile ecrane, in schimb, isi aminteste cu placere de rolul titular interpretat in "Trenul din zori nu mai opreste aici" de T. Williams, film realizat pentru Televiziunea Romana, in regia Catalinei Buzoianu. In plus, Olga Tudorache a jucat in filmul lui Dan Pita - "Femeia visurilor".

A primit mai multe premii ale Uniunii Teatrale din Romania (UNITER): premiul pentru intreaga activitate (1995), premiul pentru cea mai buna actrita, pentru rolul din spectacolul "Regina Mama", de Manlio Santanelli (martie, 1999), Diploma de popularitate (2002).

In martie 2006, actrita Olga Tudorache a fost decorata de catre presedintele Traian Basescu cu Ordinul national "Serviciul Credincios" in grad de Mare Cruce, la propunerea ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
"Scoala Altfel" a inceput azi. Ce fac elevii si profesorii din Romania timp de o saptamana

Toate unitatile de invatamant desfasoara de luni, timp de o saptamana, programul "Scoala altfel" in care elevii pot merge la muzee, teatru, la film, in excursii, pot organiza in clasa discutii pe diverse teme.

"A venit din nou. Suntem ingroziti". Aparitia bizara care a inchis un aeroport din China

Un fenomen misterios... cu repetitie a bagat in sperieti populatia Chinei si a inchis Aeroportul Baotau.

Tragedia i-a lovit cu 90 de minute inainte de a spune
Tragedia i-a lovit cu 90 de minute inainte de a spune "Da!"

O tragedie inimaginabila a lovit un tanar cuplu din Marea Britanie. In loc sa traiasca cea mai fericita zi din viata lor, drama prin care au trecut tinerii a atins vietile tuturor cunoscutilor.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.