Psihiatru: „Comportamentul olandezului, ieșit din tipare”. Moartea Mihaelei a fost violentă

×
Codul embed a fost copiat

Cetăţeanul olandez, considerat principalul suspect în cazul fetiței de 11 ani din Dâmbovița, care a fost răpită și ucisă la câțiva kilometri de casă, s-a sinucis.

Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Române şi confimat de şeful procuraturii din provincia Brabant.

În dosar, anchetatorii au mai multe dovezi care îl leagă pe olandez de dispariția și moartea copilei. Printre ele, mai multe imagini ale camerelor de supraveghere în care fetița ucisă apare în maşina suspectului.

Individul care ar fi ucis-o pe Mihaela se numeşte Johannes Visscher şi are 46 de ani. Procurorii i-au făcut dosar penal pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală şi omor, după ce au analizat imaginile surprinse de aproape 40 de camere de supraveghere din localitatea în care a răpit-o pe faţă de 11 ani.

Într-una din secvenţe, în maşina suspectului se distinge ceea ce anchetatorii bănuiesc că ar fi trupul Mihaelei.

Citește și
cautari fetita disparuta in dambovita
Anunțul Ambasadei Olandei, în cazul fetiței ucise în Dâmbovița
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ultima dată când a fost văzută în viaţă, copila purta pantaloni roz, iar pe scaunul din dreapta al autoturismului folosit de olandez culoarea iese în evidenţă.

Constantin Dinu, primar Gura Șutii: "Fetiţa venind spre casă, maşina venea, perpendicular s-au întâlnit. Fiind singură, probabil a luat-o. După aceea, trece pe la poarta fetiţei, a doua cameră vine la ora 17.18. Vine la camera de la primărie la 17.19 şi la 17.22 iese din Gură Şutii."

Vasile Citireag, localnic: De la stâlpul ăla de lemn, puţin mai înainte.
Reporter: De acolo a luat-o?
Vasile Citireag: Da. Eu am auzit când a buşit maşina, când a închis uşa, dar nu mi-am dat seama că se întâmplă asta.

Surse din achetă susţin că ar exista şi alte indicii care îl leagă pe olandezul Johannes Visscher de uciderea fetei de 11 ani.

Unul ar fi fost furnizat chiar de suspect. Visscher i-ar fi trimis unui poliţist din Dâmboviţa - care ancheta dispariţia fetei - istoricul înregistrat de aplicaţia Google Maps, pe care o avea instalată pe telefonul mobil, iar softul l-ar fi poziţionat în zona unde a fost descoperit cadavrul. Şi medicii legişti le-au furnizat indicii anchetatorilor.

Camelia Matei, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița: "Moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat strangulării, iar o eventuală agresiune sexuală poate fi confirmată după analizele de laborator."

Fetiţa nu ar fi fost violată, dar, potrivit unor surse din anchetă, ar fi fost descoperite şi urme de material seminal.

Olandezul Johannes Visscher a fost de la început pe lista celor vizaţi de anchetă procurorilor din Dâmboviţa.

Mihai Dinca: prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița: "Am văzut că autoturismul respectiv, în momentul în care a ieşit din localitatea Gura Şutii, a intrat în ultima localitate într-un interval de aproximativ 30 de minute, în condiţiile în care traseul respectiv putea fi parcurs în două sau trei minute "

Johannes Visscher a închiriat maşina la volanul căreia a fost filmat imediat după ce a ajuns în România, pe aeroportul Otopeni. Ulterior, el s-ar fi cazat într-un apartament în Bucureşti.

Poliţiştii au informaţii că cetăţeanul olandez a stat în România de miercuri până sâmbătă. În acest timp a fost cazat într-o zonă discretă din Sectorul 2 al Capitalei între bulevardul Pache Protopopescu şi Calea Călăraşilor. Poliţiştii au percheziţionat camera în care a stat. Au ridicat probe ADN pe care le compară cu cele găsite pe trupul fetiţei.

Criminaliştii au ridicat probe şi din maşina închiriată de suspect.

Unul dintre elementele cheie din această anchetă este maşina cu care s-a deplasat bărbatul. Este în parcarea centrului de închirieri. Maşina este sigilată.

Mihaela a fost răpită vineri. Plecase de la şcoală şi mai avea doar 300 de metri până acasă. Poliţiştii şi jandarmii au căutat-o inclusiv cu dronele şi un elicopter. Au găsit-o fără viaţă într-un lan de porumb, la marginea unei păduri, după aproape 48 de ore.

Sorin Păun, inspector șef IPJ Dâmbovița: "A avut o folie, din cauza aceasta nu a putut fi văzută. A fost acoperită cu o folie de plastic şi prin trecerea elicopterului a fost dezvelit şi a fost găsit de cei care erau în căutare.”

În opinia psihiatrului Gabriel Diaconu, comportamentul suspectului iese din tiparul obişnuit.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: "Ceva s-a întâmplat de a omorât-o, pentru că agresorii sexuali nu îşi ucid victimele."

Cetăţeanul olandez a plecat din ţară sâmbăta, la ora 17, cu un avion care a decolat de pe Aeroportul Otopeni, iar poliţiştii români au reuşit să ia legătura cu el trei ore mai târziu - când ajunsese deja în Olanda.

Luni, individul s-ar fi sinucis, a anunţat şeful Poliţie Române.

Suspectul ar mai fi vizitat România şi în trecut iar anchetatorii încearcă să afle ce a făcut la noi în ţara în călătoriile anterioare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Imagini de la locul accidentului în care a murit olandezul acuzat că a ucis-o pe Mihaela
Imagini de la locul accidentului în care a murit olandezul acuzat că a ucis-o pe Mihaela

Șeful Poliției Române a declarat pentru Știrile Pro TV că cetățeanul olandez care a fost pus sub acuzare pentru uciderea Mihaelei, fetița de 11 ani din comuna Gura Șuții, s-a sinucis.

Anunțul Ambasadei Olandei, în cazul fetiței ucise în Dâmbovița
Anunțul Ambasadei Olandei, în cazul fetiței ucise în Dâmbovița

Autoritățile olandeze sunt gata să coopereze cu partenerii români, în cazul fetei din Gura Șuții, care a fost găsită moartă duminică, a anunțat Ambasada Olandei într-un mesaj publicat pe Facebook.

Fetiţa ucisă în Dâmboviţa. Primarul comunei: ”Se vede trântită pe bancheta din dreapta”
Fetiţa ucisă în Dâmboviţa. Primarul comunei: ”Se vede trântită pe bancheta din dreapta”

Primarul comunei Gura Șuții, Dinu Constantin, a declarat luni că pe camerele de luat vederi ale primăriei localității se vede momentul în care Mihaela, fetița de 11 ani răpită și ucisă, trece prin fața casei sale după ce a intrat într-o mașină.

IPJ Dâmbovița, precizări despre dispariția fetiței de 11 ani. Când ar fi fost ucisă
IPJ Dâmbovița, precizări despre dispariția fetiței de 11 ani. Când ar fi fost ucisă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a anunţat, duminică seara, că există un suspect principal, un cetăţean străin, în cazul fetiţei de 11 ani din comuna Gura Şuţii, dispărută vineri şi găsită decedată duminică, pe un câmp la ieşirea din localitate.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.