Oficialii europeni nu sunt mulțumiți de numele propuse de Dăncilă și așteaptă moțiunea
Surse oficiale de la Bruxelles au declarat pentru Știrile ProTV că oficialii europeni nu sunt mulțumiți de cele două nume care au fost propuse a doua oară de România pentru ocuparea funcției de comisar european.
Recent, PSD a decis ca propunerea României pentru postul de comisar european să fie Dan Nica, iar Melania-Gabriela Ciot să fie propunerea ”de rezervă”, în cazul în care Dan Nica nu va fi agreat.
Aceste nume au fost deja trimise de România în mod oficial, însă, potrivit surselor citate, oficialii europeni nu sunt mulțumiți nici de această dată.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Când a condus Ministerul de Interne, Dan Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul.
De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 - 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris.
În prezent, potrivit surselor oficiale, oficialii europeni i-au transmis premierului Viorica Dăncilă că procedura de numire a unui comisar european în cazul României este blocată temporar, până când se va afla rezultatul moțiunii de cenzură de joi, 10 octombrie.
Recent, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, depusă de opoziţie, are şanse mari să fie votată, deoarece are încă 7 angajamente din partea unor parlamentari, care nu se află printre cei 237 care au semnat deja documentul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar Guvernul Dăncilă să fie demis este nevoie de 233 de voturi ”pentru”.
Sursa: Pro TV
Etichete: Comisia Europeana, viorica dancila, comisar european, rovana plumb,
Dată publicare:
07-10-2019 13:15