Octavian Sava, scriitor si umorist, a murit la 85 de ani. Arsinel: Una dintre cele mai mari pierderi

Dată publicare: 04-12-2013 10:56
Dată actualizare: 07-12-2013 07:16


alexandru arsinel

Scriitorul, textierul si umoristul Octavian Sava a murit, luni seara, la varsta de 85 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti.

Alexandru Arsinel a mai declarat pentru MEDIAFAX ca "moartea lui Octavian Sava reprezinta una dintre cele mai mari pierderi, fiind printre ultimii mari scriitori ai Revistei. Destinul lui a fost legat, dincolo de televiziune si radio, si de Teatrul de Revista «Constantin Tanase». A lucrat la multe spectacole si era un om cu care se putea lucra extrem de usor, un scriitor de mare calitate".

"A fost alaturi de teatru pana in ultimul moment, iar ultima revista (spectacol, n.r.) pe care urmeaza sa o scoata are si texte de ale sale", a mai spus Arsinel.

"Avea o suferinta mai veche. A murit intr-o discretie totala", a declarat pentru MEDIAFAX Arsinel.

Octavian Sava a semnat textele pentru numeroase spectacole ale Teatrului de Revista "Constantin Tanase", printre care "Piei, drace!!!" (alaturi de Mihai Maximilian, Nae Lazarescu, Dan Mihaescu), in regia lui Bitu Falticineanu si Cezar Ghioca, "Veselia nu-i in criza" - musical umoristic - (alaturi de Mihai Maximilian, Nae Lazarescu, Vasile Muraru), in regia lui Bitu Falticineanu, "O premiera furtunoasa", musical dupa I.L.Caragiale, in regia lui Cezar Ghioca, "Omul care a vazut moartea" (alaturi de Marius Teicu), in regia lui Constantin Dicu, si "Nevestele vesele", in regia lui Alexandru Arsinel (alaturi de Nae Lazarescu, Geo Tipsie, Mihai Maximilian, A Storin).

De asemenea, a lucrat la productii de televiziune, in calitate de scenarist sau producator, printre acestea numarandu-se "A doua cadere a Constantinopolului" (1994), "In fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Cum ne-ar vrea barbatii?!" (scurtmetraj de televiziune, 1982), "Bufetul «La Senat»" (scurtmetraj de televiziune, 1973), "Recomandari" (scurtmetraj de televiziune, 1971), "Post restant" (1961), "La un restaurant de lux" (scurtmetraj de televiziune, 1994), "Avocatul" (scurtmetraj de televiziune, 1976), "Originea si evolutia vehiculelor" (scurtmetraj de televiziune, 1973), "Informatii-gara" (scurtmetraj de televiziune, 1971).

A realizat primul serial radiofonic romanesc, o adaptare dupa "Tartarin din Tarascon", de Alphonse Daudet, care a avut premiera in august 1951.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO