O treime dintre cununiile programate în București în starea de urgență nu s-au mai oficiat. În ce sector s-au anulat cele mai

Ultima actualizare: 30-03-2020 15:50
O treime din căsătoriile programate în București în starea de urgență nu s-au mai oficiat. În ce sector s-au anulat cele mai multe
Getty

Peste 40 de cununii civile dintre cele aproape 140 care erau programate, în Capitală, în perioada stării de urgenţă, nu s-au mai oficiat. Cele mai multe au fost în Sectorul 6, unde 15 din cele 20 de căsătorii programate au fost anulate.

 

În Sectorul 1, din 16 până pe 26 martie au fost înregistrate 22 de cereri de oficiere a cununiilor civile, dintre care patru au fost clasate prin neprezentarea cuplurilor.

”De la data de 16.03.2020 şi până în prezent au fost înregistrate 22 cereri, din care 18 au fost soluţionate prin încheierea căsătoriei, iar 4 au fost clasate prin neprezentarea cuplurilor (au anunţat că renunţă la încheierea căsătoriei în condiţiile actuale).

Menţionăm că la nivelul direcţiei există disponibilitate şi program cu publicul, numai că nu sunt solicitări, în condiţiile în care cuplurile nu pot fi însoţite decât de martorii asistenţi la încheierea căsătoriei”, a precizat Primăria Sectorului 1.

În sectoarele 2,4 și 5 oamenii încă se căsătoresc

La Primăria Sectorului 2 au fost programate să se încheie 23 căsătorii pe perioada stării de urgenţă, dintre care, până pe 25 martie, au fost anulate şase.

Biroul de Presă al Primăriei Sector 4 a menţionat că, în intervalul 16-29 martie, s-au oficiat 31 de cununii civile şi că 12 cupluri care aveau programată căsătoria nu s-au mai prezentat.
Potrivit sursei citate, pentru perioada 30 martie - 6 aprilie sunt programate opt cununii civile.

Biroul Relaţii cu Mass-Media al Primăriei Sector 5 a precizat că, în perioada stării de urgenţă, au fost programate 21 de căsătorii, cinci cupluri au renunţat din proprie iniţiativă, fără a solicita reprogramarea căsătoriei şi nu au mai fost solicitări pentru depunerea dosarelor de cununie.

Cele mai multe anulate în Sectorul 6

”Înainte de a se intra în starea de urgenţă, erau programate 20 de căsătorii. Dintre acestea, au fost retrase 15 cupluri şi doar 5 au rămas pentru oficiere.

În cadrul instituţiei noastre nu există un număr limitat de locuri pentru căsătorii”, a precizat Serviciul Relaţii cu Mass-Media al Primăriei Sectorului 6.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO