Ordonanța militară 4. Cresc amenzile pentru cei care sunt prinși fără declarația pe propria răspundere

Ultima actualizare: 30-03-2020 13:46

Noile măsuri aduse de Ordonanța Militară cu numărul patru prevăd sancțiuni financiare mai aspre pentru cei care nu respectă condițiile de izolare.

În plus, vor intra direct în carantină și vor plăti din propriul buzunar cheltuielile. Poliţia Română anunţă că numai în ultimele 24 de ore a dat peste 10.000 de sancţiuni cumulând 16 milioane de lei.

Marcel Vela: "Cei care sunt în izolare la domiciliu identificaţi şi verificaţi că atare dacă încalca regulile izolării intră direct în carantină cu condiţia în care obligatoriu vor respecta toate cheltuielile care implica aceasta carantinare."

Cresc sancţiunile şi pentru deplasările fără adeverinţa sau fără declaraţie pe proprie răspundere.

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI: "Amenzile pentru persoanele fizice care nu respecta ordonanţele militare se măresc şi vor avea următoarele valori minim 2 mii lei şi maximum 20 de mii de lei faţă de faţă de minimum 100 şi maximum 50 de mii cum sunt în prezent. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respecta ordonanţele militare se măreşte de la 1000 de lei câte este în prezent la 10 mii de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70 de mii."

Ordonanţa militară intră în vigoare începând de marți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO